Loader

Chocolade hazelnoot maantjes

2010-02-27
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.7 / 5)

2.7 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Deeg
    - 300 gram meel
    - 2 eetlepels cacao poeder
    - 2 eieren
    - 200 gram gesmolten boter
    - 137 gram hazelnoten (niet gebakken)
    - 85 gram suiker.
    Glazuur
    - 2 melkchocolade repen van Verkade
    - +/- 10 gram fijngemaakte hazelnoten

Method

Step 1

Mix de meel met de cacao poeder, hazelnoten (Deze eerst fijnhakken, hoeft niet super klein te zijn bewaar ong. 10 gram voor het glazuur) en suiker voor je er de boter en eieren aan toevoegt.

Dan voeg je de gesmolten boter en eieren aan het mengsel toe
Dit kneed je heel goed door elkaar tot een goed samenhangend deeg.

Dan vorm je er maantjes van en deze leg je op met bloem bestuift bakpapier of op de bakplaat zelf.

Deze bak je voor +/- 10 minuten (Kan ook iets langer zijn) in een 180 graden voorverwarmde oven.
Als deze klaar zijn dan laat je ze even afkoelen voor je ze in de gesmolten chocolade dompelt en ze met de fijngemaakte hazelnoten bestrooid.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by sokkar on 17-08-2010

    Kan ik het recept voor deze lekkernij ergens vinden?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.