Loader

Chocolade eclairs

2009-05-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • voor de soesjes:
    6cl melk met 6cl water mengen
    50g boter +20g voor het glaceren
    60g bloem 2eieren 2tl suiker
    voor de banketbakkersroom:
    25cl melk 1 zakje vanillesuiker 2 eidooiers 50g suiker
    20g bloem 80g pure chocolade
    voor het chocoladeglazuur:
    50g pure chocolade 20g boter 40g poedersuiker

Method

Step 1

Soesjesdeeg maken :
Doe de melk die al gemenkt is met water in een pan met boter en suiker, breng het aan de kook en haal dan het pan van de vuur voeg de bloem toe en roer snel met een pollelepel er door heen zet de pan weer op het vuur en blijf 1min roeren om het overtallige vocht te laten verdampen.
Haal het pannetje van de vuur en klop de eieren flink door het deeg tot dat de deeg glad is doe het in een spuitzak en maak kleine slierjes van ongeveer 10cmop de ingevette bakplaat en en bak het 20min in de oven op 200c.

Banktebakkersroom:
Doe de melk met vanillesuiker in een pan en breng het aan de kook. Klop de eierdooiers en suiker flink door elkaardoe er 20g bloem erbij.
Giet de kokende melk er bij en klop de mengsl goed door erlaarvoeg de stukkjes chocolade en roer en laat het rustig smelten voeg het dan terug in het pan en laat het rustig 1min koken.

Chocoladeglazuur maken:
Verwarm het 50g chocolade in een klein panetje voeg daarna 40g poedersuiker en dan de 20g boter en laat alles rustig smelten, haal de panetje van het vuur en voeg 1tl water toe.

Vullen en galceren:
Als de soesjes zijn afgekoeld snij ze in de lente open aan een kant, dan moet je de room vullen in de spuit en vul het in de soesjes.
Bestrijk ze met een beetje glazuur en zet ze dan 15 min in de koelkast.

Heerlijk met een kopkoffie

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by sania on 22-05-2009

    H’mmmmmmmm jammie echt lekker

  2. posted by ummsalman on 31-05-2009

    ziet er echt heerlijk uit joh… masha’Allah

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.