Loader

Chocolade-cakerol

2014-09-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.3 / 5)

2.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 eieren
    - 2 el cacao
    - 2 el bloem
    - 100 gr suiker
    Vulling:
    - 1 pakje slagroom
    - 1 zakje slagroomversteviger
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 25 gr suiker

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de eieren met de suiker 5 minuten lang tot een dikke, lichtgele en luchtige crème.

Meng de cacao en bloem en zeef dit twee keer zodat het goed gemengd is. Zeef het dan boven het eimengsel en schep er voorzichtig doorheen (scheppen en dus niet roeren!), zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft. Giet het op een met bakpapier bekleedde bakplaat (rechthoekig van 40 bij 25 cm.) en bak hem meteen in 10-12 minuten gaar (dit is echt lang genoeg, anders wordt hij te hard).

Leg tijdens het bakken vast een theedoek klaar en strooi hierop de 25 gr suiker. Als de cakeplak gebakken is, draai je hem met behulp van het bakpapier om op de theedoek. Trek het bakpapier eraf en rol de cake meteen op zolang hij nog warm is. Laat hem zo afkoelen.

Mix ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix en bewaar en de koelkast.

Rol de cake open en bestrijk met de slagroom. Rol de cake dan weer op en laat hem even "opstijven" in de koelkast. Snijd dan in plakken.

Belangrijk is om het beslag meteen na het mixen te bakken.

Nog belangrijker is om de cake meteen na het bakken op te rollen in een theedoek, anders gaat hij breken of krijg je hem niet opgerold.

Laat hem dan goed afkoelen voordat je hem weer open rolt.

Je kunt de cake ook vullen met pudding uit een pakje, of eerst een laagje jam doen en daarop de slagroom.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.