Loader

Chocolade-aardbeien Taart

2007-04-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 43
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

43 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten voor de taarbodem:
    2 eieren
    3 eetlepels heet water
    100 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    75 gram bloem
    50 gram maizena
    1 theelepel bakpoeder
    Ingredienten voor de vulling :
    7,5 deciliter slagroom ( 750 ml liter )
    100 gram poedersuiker
    1 zakje vanillesuiker
    2 zakjes klopfix
    30 gram cacao,
    Voor de garnering: Aardbeien ( of wat je lekker vind )

Method

Step 1

Bereiding voor de taartbodem:

Klop voor het deeg de eieren met het hete water met een mixer op de hoogste stand in 1 minuut schuimig.
Vermeng de suiker en de vanillesuiker, strooi dit er in 1 minuut bij en klop het geheel dan nog 2 minuten door.
Vermeng de bloem met de maizena en het bakpoeder.
Zeef de helft hiervan boven de eiercreme en roer het er kort op de laagste stand door.
Roer de rest van het meelmengsel er op dezelfde manier door.
Doe het deeg in een ingevette, met bakpapier beklede springvorm (diameter 28 centimeter) en schuif de vorm op het rooster in een voorverwarmde oven.
Zet de oven op 175-200 graden en bak de taartbodem 20 tot 30 minuten.
Laat de taartbodem goed afkoelen en snijd hem een keer door.

Bereiding voor de vulling:
Klop de slagroom 1 minuut.
Zeef de poedersuiker en vermeng die met de vanillesuiker en de klopfix
Strooi dit mengsel door de slagroom, klop de slagroom verder stijf en doe 5eetlepels slagroom in een spuitzak.
Zeef de cacao en roer die door de rest van de slagroom.
Verdeel ongeveer 2/3 daarvan over de onderste bodem.
Bestrijk de andere bodem met de cacao-slagroom vulling en snijd die in stukken ( je kan zelf bepalen hoeveel stukken taart je wilt er uit snijden )
Leg die op de chocolade-slagroom en druk ze goed aan.
Bestrijk de rand van de taart met de rest van de slagroom.
versier de taart met de achtergehouden slagroom en garneer met aardbeien.

Deel dit recept met anderen

Comments (14)

  1. posted by Insania on 05-04-2007

    hoe kan ik er mijn naam op zetten ?

  2. posted by sousi on 06-04-2007

    bij mij is het precies het zelfde

  3. posted by sjaahida on 06-04-2007

    kweenie maar ziet er wel lekker uit 😉

  4. posted by Insania on 06-04-2007

    Ik weet het ook niet, en kan je nergens het aanpassen ofzo? stel je hebt iets verkeerds getypt kan je het dan niet meer corrigeren ?

  5. posted by sjaahida on 07-04-2007

    met anonieme receptwen gaat dat helaas nie volgens mij ik heb het ook weleens gehad en ik kon ook nie aanpassen gewoon nog een keer plaatsen ik heb foto’s apart geplaatst

  6. posted by miss_baby on 12-06-2007

    heerlijk taart

  7. posted by magh awa on 03-10-2007

    wat is klop fix, !!

  8. posted by Moussie on 16-10-2007

    klop fix is een zakje slagroomversteviger, in de supermarkt verkrijgbaar.
    Ziet er superlekker uit, ik zal hem zeker een deze dagen maken.

  9. posted by superkok on 16-12-2007

    mmmmmmmmmmmmm ziet er lekker uit

  10. posted by sadiye on 23-11-2008

    wie ie de auteur van deze recept hahahahha

  11. posted by prinsesje_bloom on 26-11-2008

    gebruik je hier nesquik of gewone bittere cacao?

  12. posted by ihayat on 12-01-2009

    de cake lukt mij niet hij wordt echt dun en kan het niet in 2en snijden. en de choco-slagroom wordt niet zo donker als op het plaatj?? wat doe ik fout????

  13. posted by koken20 on 31-05-2009

    hej,
    meschien is dit een domme vraagje wat is
    maizena precies waar kun je het kopen
    alvst bednakt
    gr

  14. posted by Cleopatra on 23-08-2009

    Dat kun je gewoon in een supermarkt kopen. Van koopmans!

    xx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.