Chocolade-aardbeien Taart
2007-04-05- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.6 / 5)
43 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingredienten voor de taarbodem:
2 eieren
3 eetlepels heet water
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gram bloem
50 gram maizena
1 theelepel bakpoeder
Ingredienten voor de vulling :
7,5 deciliter slagroom ( 750 ml liter )
100 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
2 zakjes klopfix
30 gram cacao,
Voor de garnering: Aardbeien ( of wat je lekker vind )
Method
Step 1
Bereiding voor de taartbodem:
Klop voor het deeg de eieren met het hete water met een mixer op de hoogste stand in 1 minuut schuimig.
Vermeng de suiker en de vanillesuiker, strooi dit er in 1 minuut bij en klop het geheel dan nog 2 minuten door.
Vermeng de bloem met de maizena en het bakpoeder.
Zeef de helft hiervan boven de eiercreme en roer het er kort op de laagste stand door.
Roer de rest van het meelmengsel er op dezelfde manier door.
Doe het deeg in een ingevette, met bakpapier beklede springvorm (diameter 28 centimeter) en schuif de vorm op het rooster in een voorverwarmde oven.
Zet de oven op 175-200 graden en bak de taartbodem 20 tot 30 minuten.
Laat de taartbodem goed afkoelen en snijd hem een keer door.
Bereiding voor de vulling:
Klop de slagroom 1 minuut.
Zeef de poedersuiker en vermeng die met de vanillesuiker en de klopfix
Strooi dit mengsel door de slagroom, klop de slagroom verder stijf en doe 5eetlepels slagroom in een spuitzak.
Zeef de cacao en roer die door de rest van de slagroom.
Verdeel ongeveer 2/3 daarvan over de onderste bodem.
Bestrijk de andere bodem met de cacao-slagroom vulling en snijd die in stukken ( je kan zelf bepalen hoeveel stukken taart je wilt er uit snijden )
Leg die op de chocolade-slagroom en druk ze goed aan.
Bestrijk de rand van de taart met de rest van de slagroom.
versier de taart met de achtergehouden slagroom en garneer met aardbeien.
posted by Insania on 05-04-2007
hoe kan ik er mijn naam op zetten ?
posted by sousi on 06-04-2007
bij mij is het precies het zelfde
posted by sjaahida on 06-04-2007
kweenie maar ziet er wel lekker uit 😉
posted by Insania on 06-04-2007
Ik weet het ook niet, en kan je nergens het aanpassen ofzo? stel je hebt iets verkeerds getypt kan je het dan niet meer corrigeren ?
posted by sjaahida on 07-04-2007
met anonieme receptwen gaat dat helaas nie volgens mij ik heb het ook weleens gehad en ik kon ook nie aanpassen gewoon nog een keer plaatsen ik heb foto’s apart geplaatst
posted by miss_baby on 12-06-2007
heerlijk taart
posted by magh awa on 03-10-2007
wat is klop fix, !!
posted by Moussie on 16-10-2007
klop fix is een zakje slagroomversteviger, in de supermarkt verkrijgbaar.
Ziet er superlekker uit, ik zal hem zeker een deze dagen maken.
posted by superkok on 16-12-2007
mmmmmmmmmmmmm ziet er lekker uit
posted by sadiye on 23-11-2008
wie ie de auteur van deze recept hahahahha
posted by prinsesje_bloom on 26-11-2008
gebruik je hier nesquik of gewone bittere cacao?
posted by ihayat on 12-01-2009
de cake lukt mij niet hij wordt echt dun en kan het niet in 2en snijden. en de choco-slagroom wordt niet zo donker als op het plaatj?? wat doe ik fout????
posted by koken20 on 31-05-2009
hej,
meschien is dit een domme vraagje wat is
maizena precies waar kun je het kopen
alvst bednakt
gr
posted by Cleopatra on 23-08-2009
Dat kun je gewoon in een supermarkt kopen. Van koopmans!
xx