Loader

Chinese mihoen

2005-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • blokjes mihoen (2 personen, ruim)
    - wat garnalen of kipfilet
    - roerbakgroenten
    - 1 tl vetsin
    - zout en peper
    - 3-4 druppels sesamolie
    - 1 roerei (zonder zout)

Method

Step 1

Wel de mihoen in 5- 10 minuten in heet water tot deze los en zacht zijn. NIET KOKEN! Het wordt niet zo heel zacht, maar als ze maar los vallen. Je moet af en toe even losroeren.

Doe het in een vergiet en laat het uitlekken. Marineer de garnalen of kipfilet met wat peper en zout. Verhit wat olie in een koekepan of wok en bak hierin het vlees half gaar.

Voeg de roerbakgroenten tot deze zacht zijn, voeg de vetsin, sesamolie, zout en peper bij. Als de groenten gaar zijn, na een minuutje of 5, voeg dan de mihoen en ei bij en bak hutsend door tot deze verhit is en je maaltijd is klaar.

Variatie: voeg eens 1 tl kerriepoeder of marsala bij, geeft een lekkere smaak.

Mihoen is een dunne, Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem. Het is ook bekend onder de naam bihoen (Mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit de Min Nan talen) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als Bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië en Singapore als bee hoon, in Indonesië als bihun of mihun. Kantoneestaligen kennen het als mai fan en Mandarijntaligen als mi fen.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by miss france on 11-10-2005

    oooh hier ben ik zoooo gek ophmmmmmmmm

  2. posted by eva2 on 12-08-2007

    lekker ga ik zeker een keer proberen
    bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.