Chemia
2005-10-08- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
18 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 kom groffe smida
- 1 kom Grof gemalen amandelen ( gewoon rauw)
- 1 kom olie
- 1/2 kom suiker
eieren
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1tl kaneel
- 400 tot 500gr honing
- 3 el mazhar
Method
Step 1
Alles mengen en dan in een cake vorm doen, de oven op een laag vuurtje en zo laten tot de cake gaar is ongv 30/40 min.
Als de cake klaar is, warm je de honing op met 3 el mazhar en dan op de cake gieten, laat de honing goed intrekken, snijd de cake in mooie ruitjes..
En eet smakelijk
is een mooie vervanging van chebakia en heerlijk voor bij de harira.. mijn favoriet!
posted by ceuta on 09-10-2005
Ik heb hem al 2 x gemaakt hij is super lekker. thx meid
posted by sanida on 09-10-2005
kan je ook fijne smida gebruiken
posted by ceuta on 09-10-2005
ja ik heb fijne gebruikt had geen andere 🙂
posted by miss france on 09-10-2005
je kan wel fijne gebruiken maar met de groffe vind ik m persoonlijk veel lekkerder, en beter uitzien..
graag gedaan hoor ceuta…
posted by sanida on 09-10-2005
bedankt dames voor julie antwoordt groetjes sanida
posted by yousra on 11-10-2005
bedankt voor je recept, wil het insallah vanvond maken, welke bakvorm gebruik jij? ik heb die van een turkse winkel van 30 cm. is deze goed?
posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005
Miss-France, hoe groot is die cakeevorm.
Kan ik het in een taartvorm doen van 20 cm? of 28?
posted by miss france on 11-10-2005
het maakt niet uit in welke vorm je het doet zolang het maar niet van die grote zijn..
madam cuisine 20, 28 is goed
posted by saadia29 on 16-10-2005
Heb hem gister gemaakt, en hij is inderdaad makkelijk en heerlijk :kus:
posted by niwahoo on 16-10-2005
voor dat ik hem wil maken wil ik even zeker zijn over een ding er staat steeds een kom op maar wat beoel je met kom is het bervootbeeld de zelfde kom waar we haria in doen of iet anders
posted by miss france on 16-10-2005
ja een harira kom.. die van die pauwset (tauz)
posted by soulfa on 27-10-2005
ik ga m maken.
posted by soulfa on 28-10-2005
Ik heb m gisteren gemaakt, en perfect gelukt. Thanks miss France.
posted by Oemo Rayan on 16-11-2005
Hallo, zou je misschien willen vermelden waar je als eerste mee begint met mengen. Bij sommig cakes moet je eerst met de eieren en suiker beginnen en dan pas stapsgewijs er de ingredienten toevoegen. wie kan mij daarbij helpen.
groetjes
posted by soulfa on 16-11-2005
je begint met de eiren en suiker goed te mengen, daarna doe je de olie en de rst van de ingredienten erbij.
posted by Oemo Rayan on 25-11-2005
Nou blijkbaar ligt het aan mij… maar ik ben er nu mee bezig en het lijkt alsof hij niet erg hoog wordt. ook is de onderkant nog niet helemaal gaar. op hoeveel graden moet je het voorbereiden en hoe lang?
posted by zahira on 23-03-2006
Deze is zo gruwelijk lekker!!! Ik heb hem gemaakt!!!
Jammie!!!
posted by wardaroosje on 17-09-2007
Ik heb hem weer gemaakt en hij blijft lekker en makkelijk
posted by maryama on 01-10-2007
ik heb ze oog giester gemaakt en ze zijn echt heerlijk bedankt vooor het resept
posted by fati03 on 29-09-2008
Hoi Miss France, kan ik ook moyen smeed gebruiken hiervoor?