Loader

Cheesecake

2008-10-22
  • Servings: 8
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • dikke cream (philadelpia, kraft foods, zelfgemaakte..)
    2 kopjes aardbeien, gesneden middendoor
    1 kopje framboos
    1.5 kop kokend water
    1 pakje gelatine poeder pudding (rode) (kopen uit moslimwinkel!!!--> uit supermarkt haraam)
    1 kopje ijsblokjes
    1 kopje koud water
    voor de bodem: cake
    -> 400g bloem
    -> 8 eieren
    -> 300g boter
    -> 300g suiker
    bakken +- 20 min op 180graden, pas op elk oven is anders

Method

Step 1

1 bak de cake

2 laat hem afkoelen

3 snijd de cake middendoor. je hebt nu 2 delen, elk word een aparte cheesecake.

4 snijd de cake in stukken ( afhankelijk van de gewenste grootte in 4 of 6 of 8)

5 plaats de cake in een ovenschaal.

6 neem de gelatine jelly en stop er 1.5 kop kokend water toe (kijk naar gebruiksaanwijzingen, de mijne kan anders zijn dan die van jou)

7 blijf roeren tot het opgelost is

8 voeg 1 glas koud water toe en de ijsblokjes, roer totdat ze smelten

9 laat ze in de koelkast voor 10 minuten

10 haal ze uit de koelkast en voeg de arbeien en frambozen toe

11 roer nog is en giet de rode jelly boven de cake in de ovenschaal.

12 stop de ovenschaal gedurende 4 uur in de koelkast

13 neem een dikke cream (philadelphia,, kraft food,, zelfgemaakte)

14 haal de ovenschaal uit de koelkast en voeg de cream toe

15 versier hem met aardbeien en chocola

smakelijk!!

het is niet zo moeilijk,

je moet de cake bakken ( 20 min) en dan laten rusten in de koelkast(4uur)

succes!!!!

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by amy88 on 22-10-2008

    up up !! smakelijk

  2. posted by oumlaila on 10-11-2008

    Lijkt me heerlijk,? Wil graag weten wat voor kopje je gebruikt!

  3. posted by kassita on 18-01-2009

    ik heb het gemaakt het was heerlijk !! bedankt voor t recept !!

  4. posted by samya on 24-06-2009

    salaam dame,
    Ziet er heerlijk uit!Maar waar koop je die gelatine?Nooit gezien in de winkel?Heb je ook een naam of iets?

  5. posted by koken20 on 05-03-2010

    onder de moslima’s gelatina is nie toegestaan om te eten 😉 tip

  6. posted by gerda on 07-03-2010

    ze bedoeld jelly pudding is dit te koop bij turkse of marokaanse winkels?
    en dan kan het nog zijn dat het haram is ,kijk maar eens op de snoepjes die ze verkopen…..gelantine kan je vervangen door agaragar dit word verkocht bij reform winkels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.