Charmilla – Marokkaanse saus
2005-10-10- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
21 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Charmilla, Marokkaanse saus, recept uit de Marokkaanse keuken.
Ingredients
- - 5 uien
- zonnebloemolie
- 5/6 tomaten (grote)
- 2/3 groene paprika's
- 5 teentjes knoflook
- halve eetlepel ras el hanout
- envelopje saffraan
- vleesblokjes (schaap.lam ,kalf.)
- kosbar (koriander)
- ma3dnoes (gladde peterselie)
- zout
- eventueel 2 eieren
Method
Step 1
Snijd de uien en paprika's en rasp de knoflook.
Doe een scheut olie in een pan en voeg de uien paprika en de knoflook toe even op hoog vuur roerbakken dan voor ong 20 minuten laten smoren.
Dan de gesneden vleesblokjes met zout toevoegen en 30 minuten laten stoven.
Tomaten schillen van kern ontdoen, pitjes verwijderen en toevoegen aan het vleesmengsel net als de ras el hanout, saffraan fijngesneden koriander en peterselie.
Nog voor 20 minuten laten stoven, eventueel nog met wat zout op smaak brengen.
Je kan ook op het einde nog twee eieren erdoorheen roeren, het is klaar als de eieren gestold zijn.
Serveren met Marokkaans brood of Turks brood.
Frieten zijn ook lekker hierbij net als een salade.
Gerecht nog nooit tegen gekomen in mijn kookboeken .
Ps: foto van A Cuisine (xax)
posted by tara29 on 10-10-2005
heerlijk
mijn man is hier gek op!
Ik moet het van de week maar eens weer maken!
posted by eva2 on 10-10-2005
hier thuis zijn ze er ook gek op!!
posted by tajinelover on 17-08-2006
charmilla is echt lekker. bedankt voor het recept
posted by sennae on 09-03-2008
dus als ik het goed begrijp ben je 70 min. bezig?? Groetjes
posted by eva2 on 11-05-2008
ik hou det tijd niet echt bij maar vanaf het voorbereiden totdat het klaar is ben je ruim anderhalf uur bezig dus ,
de aangegeven tijd is alleen de stooftijd ,
groetjes eva2
posted by Yassan on 06-10-2008
lekker,
me man .vond heerlijk
posted by $ouhailla. on 13-09-2009
SalamAleikum..
Je bedoeld marokkaanse saus hè? 😛
En wat bedoel je met éen anvelopje zaffraan’
Groeten.
posted by $ouhailla. on 13-09-2009
SalamAleikum..
Je bedoeld marokkaanse saus hè? 😛
En wat bedoel je met éen anvelopje zaffraan’
Groeten.
posted by gerda on 13-09-2009
saffraan zit een papieren zakje dat lijkt op een envelopje
posted by phylicia on 08-08-2012
Haii,
Moet er niet iets van water bij voor het stoven??