Loader

Cashewmaantjes

2005-11-01
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 19
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

19 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • -200 gr boter
    -50 gr suiker
    -3 thl vanille essence of 2 zakjes vanillesuiker
    -250 gr bloem ,kan iets meer of mindere zijn,meer op gevoel
    -150 gr Cashew noten
    -poedersuiker als garnering
    -3 eetlp water

Method

Step 1

hak de noten grof in de keukenmachine, doe dan de boter in een kom en doe daarbij de suiker, vanillesuiker/essence, en water bij en meng dit goed door elkaar.voeg de noten toe meng dit samen en als laatste de bloem.ik gebruik bloem meer op gevoel dus het kan iets meer of minder zijn.

laat het deeg een half uur rusten en verwarm daarna je oven op 180gr.maak er maantjes van en laat ze ongeveer 20 min gaar bakken.ze moeten wel licht blijven.

laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker. en smullen maar!

je kan ook andere noten gebruiken bv amandelen of walnoten.het is allemaal even lekker.

Deel dit recept met anderen

Comments (26)

  1. posted by sanida on 01-11-2005

    moet je eerst de noten wegen dan malen. of eerst malen dan wegen.

  2. posted by sihamkleuter on 01-11-2005

    woow lekker man cashewnoten daar ben ik gek op cashewnoten!

  3. posted by saadia29 on 01-11-2005

    okee, deze ga ik zo maken, smaken ze ook lekker?

  4. posted by pareltje on 01-11-2005

    ze smaken heerlijk saadia,ik ben ook gek op cashewnoten siham.
    en sanida eerst de noten wegen dan malen.je hebt kleine zakjes bij de konmar te koop die precies 150gr bevatten,dan hoef je niet te wegen.makkelijk he

  5. posted by sanida on 01-11-2005

    islaamparel bedankt voor de tip

  6. posted by pareltje on 01-11-2005

    graag gedaan meid was geen moeite.succes ermee,ik hoop dat ze zullen smaken.

  7. posted by Oemzenjabiel on 02-11-2005

    Mashallah.. bedankt voor de tip..
    ik heb ze gister ook gemaakt.. alleen had ik een cashew in huis en hebik er pindas en stukjes chocolade in gedaan..
    …mn eerste (gelukte!!) koekjes..hihi

  8. posted by pareltje on 02-11-2005

    haha eens moet de eerste keer zijn toch.
    ik ga ze ook eens proberen met pinda’s en chocola,lijkt me heerlijk.

  9. posted by sanida on 05-11-2005

    bedankt islaamparel ze waren heerlijk

  10. posted by pareltje on 15-11-2005

    kben blij dat ze hebben gesmaakt.

  11. posted by aafke on 10-12-2005

    heb alle ingrediënten hiervoor in huis, dus morgen aan de slag

  12. posted by pareltje on 14-12-2005

    succes meid,ze zijn echt makkelijk en lekker.

  13. posted by jamila on 11-01-2006

    He meid dank je wel voor dit recept ik heb het gemaakt voor el3ied iedereen vond het lkkr chokran

  14. posted by dounya3 on 13-01-2006

    Ik heb ze ook gemaakt, heel makkelijk en erg smakelijk, bedankt!!!

  15. posted by yousra on 16-01-2006

    ik heb ze met id ook gemaakt, alleen waren ze niet zo lekker… jammer ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan.

  16. posted by Elamira on 21-01-2006

    Ik heb ze gemaakt en ze waren errug lekker en makkelijk om te maken. Heb iets minder bloem gebruikt. Het koekje zelf is niet zo heel zoet maar dat merk je niet zo erg omdat er ook nog poedersuiker op zit. Verder is er onderscheid tussen gezouten en ongezouten (cashew)noten die ook een beetje de smaak kunnen beinvloeden. Bedankt voor dit recept.

  17. posted by sami on 15-02-2006

    hoi meid dat is zekker lekker.maar ik heb een vraagje wat voor boter gebruik je.

  18. posted by pareltje on 23-02-2006

    sami ik gebruik gewoon bona,daar behaal ik altijd het beste resultaat mee.en
    yousra ik snap ook niet wat er mis is gegaan,was de smaak niet goed of de structuur?

  19. posted by jamila29 on 06-03-2006

    Bij mij waren ze zacht vanbinnen, wat heb ik verkeerd gedaan?
    Groetjes

  20. posted by pareltje on 06-03-2006

    ik denk dat ze niet goed gaar waren jamila29,ze moeten wel licht van kleur blijven en hard aanvoelen als ze klaar zijn,volgende keer iets langer in de oven laten..het verschilt ook per oven hoe lang ze erin moeten.

  21. posted by Oem Abdurrahman on 05-06-2006

    salam alaikoum zusters, ik wil deze zometeen inshallah ook maken maar kan ik het ook met walnoten doen?? ik hoop snel van jullie te horen!

  22. posted by pareltje on 08-06-2006

    wa3laikoemassalaam,oem abdurrahman je kan ze maken met elke soort noten die je wilt,ik heb ze zelf al met amandelen en pinda’s en walnoten geprobeerd en ik vind het allemaal lekker.

    succes!

  23. posted by MissisFatima on 16-12-2007

    Ik ga ze proberen te maken. Ik hoop dat ze zullen lukken. Trouwens als je andere soorten noten gebruikt, moet je dan de recepte veranderen of het gewicht van de noten?

  24. posted by sarahh on 06-10-2008

    salam alaikom,hoe moet ik die maantjes maken, gewoon met mijn handen een klein bolletje pakeen en dan een beetje schuin doen,hoop gauwwat te horen,beslama

  25. posted by boukarfi24 on 02-11-2008

    heerlijk ook voor het oog

  26. posted by sadiye on 08-02-2011

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.