Loader

Calamares fritos a la Romana

2015-01-16
  • Servings: 5
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 225 gram zo klein mogelijke, schoongemaakte calamares (pijlinktvis) 
    - bloem om te bestuiven 
    - olie om in te frituren 
    - 2 eieren, losgeklopt 
    - zout 
    - citroen in puntjes gesneden

Method

Step 1

Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig.

Snijd de pijlinktvissen in ringen van 1 tot 1½ cm en laat de tentakels heel. Dep ze goed droog tussen keukenpapier, want anders spettert de inktvis bij het bakken. Bestuif de stukken inktvis met bloem.

Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190º C of gebruik een frituurpan. Bestrijk de ringen vis en de tentakels een voor een helemaal met het geklopte ei en leg ze meteen in de hete olie.

Bak ze tot ze goudbruin zijn, maar niet langer dan 2-3 minuten. Laat ze uitdruipen, bestrooi ze met zout en dien ze meteen op, gegarneerd met een puntje citroen

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by women on 25-10-2005

    oooh zo moet dat dus ik doe altijd eerst ei dan pas de meel
    maar als ik vragen mag waarom doe jij het op zo,n manier
    graag reactie

  2. posted by Samyrah on 25-10-2005

    Je doet eerst de bloem als basis zodat het ei zich erop kan hechten, zo krijg je dat krokant jasje 😉

  3. posted by sihamkleuter on 26-10-2005

    wat ook een goede tip is:de calamaris van te voren laten weken in melk,(dus voordat je ze door de ei en meel haalt) dan worden ze ook lekkerder.

    Maar laat ze wel goed uitlekken van de melk!

  4. posted by oembibi on 26-10-2005

    wat zijn tentakels

  5. posted by Samyrah on 26-10-2005

    dat zijn de uiteinde van de inktvis, waar die zuignapjes zitten, is wel moeilijk uit te leggen 😉

  6. posted by Nacira on 26-10-2005

    Wat ook lekker is, een sausje van maizena, meel, water en saffraan.

    Ziet er lekker uit Samyrah!

  7. posted by Samyrah on 26-10-2005

    Ja hé ik ben gwoon voor vis en zeevruchten, waan me dan net in Nador hihihi

  8. posted by zahouania81 on 04-11-2005

    begrijp ik nou goed, moet je ze nou 2 x frituren???? 1: Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig 2:Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190ºC of gebruik een frituurpan…sme7li maar ik snap het niet echt…

  9. posted by fykria on 13-09-2009

    lijkt me wel lekker
    Met eieren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.