Cake rol
2006-01-12- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
21 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 2 eieren
1 eiwit
130 gram fijne kristalsuiker
90 gram zelfrijzend bakmeel
2 el fijne kirstalsuiker, extra
halve pot aardbeienjam, of chocoladepasta
Method
Step 1
- Verwarm je oven op 200 graden
- Mix de eieren, eiwit en suiker in een keukenmachine of met de elektrische mixer op de hoogste stand voor ongeveer 5 minuten todat het mengsel luchtig en schuimig is.
- Zeef het bakmeel een paar keer en schep het snel door het beslag heen, niet gaam mixen, maar voorzichtig scheppen.
- Bedek je ovenplaat met bakpapier.
- strijk het mengsel over de bakplaat glad en egaal.
- Bak de cake onderin de oven, todat als je met je vinger zachtjes op drukt het deeg terug veert.
- Bestrooi een schone theedoek met de 2 eetlepels fijne suiker.
- Draai de cake op de theedoek en trek zachtjes het bakpapier eraf.
- Rolde cakemet behulp van de theedoek op.
- Laat de cake 30 minuten afkoelen.
- Rol het deeg dan weer uit.
- Bestrijk de cake met de jam en rol hem weer op.
- Laat de cake nog even rusten en snij hem dan in plakjes.
lekker en makkelijk!
posted by fatimaatjuh on 18-03-2006
is het normaal dat je bij een cakerol als het uit de oven komt, dat het aan de zijkant een betje zwart verbrand is… voor de rest lkkr recept s het wel :D..
posted by asi on 05-04-2006
Heey madame cuisine ik begrijp niet echt hoe je die deeg moet rollen enso?
Welke vorm moet je dat doen met een cake vorm of gewoon die van de oven??
Maar het ziet er heerlijk uit!!
posted by MADAME CUISINE on 06-04-2006
FAtima: Nee, de cake moet zeker neit verbranden aan de zijkanten.
Zet je oven dan maar een paar graden lager
posted by MADAME CUISINE on 06-04-2006
Asi: Je moet de bakplaat gebruiken die bij je oven hoort. Dus die grote vierkante bakplaat.
Je rolt het deeg gewoon op als het gaar is, dus je begint te rollen aan de lange kant van get dee.
posted by MADAME CUISINE on 22-10-2006
dit is het recept,
posted by nicjah on 13-12-2006
hoi ,..ik had al eerder een reactie gegevn lijkt wel of het vwerwijderd is ?is dat zo …en waarom dan?heb toch niks verkeerds gezegd neem ik aan?De rol koek maken wij ook .Ik heb gezegd dat wij het van de molukken /indonesie ook kennen.Probeer eens cremevulling ipv jam…..en en wij doen de jam altijd door de zeef als je geen stukjes wilt proeven.Wij maken de rolkoek licht van kleur niet donker….het is een snelle handeling en we maken het extra luchtig door hier beetje maizena aan toe te voegen ….nou heb ik hier nu iets verkeerds gezegd??het is slechts een tip … tot ziens
posted by nador girl on 21-09-2007
hee madame cuisine… heerlijk recept thnx!
posted by troep on 06-11-2009
hoe lang moet de cake in de oven
posted by koken20 on 01-01-2010
ga hem inschAllah zo make,tnx voor het recept