Bruine nasi
2006-12-01- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: ong. 6 a 8 pers
Average Member Rating
(1.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 6 kopjes rijst ( liefst 4 pandan en 2 surinaamse)
1 zakje diepvries erwtjes
2 stuks prei ong 500gr
mushroomflavoured sojasaus
vissaus ( je kan ook zout gebr.)
3 a 4 eieren
smaakversterker vetsin
ev. kip of garnalen
Method
Step 1
kook eerst de rijst gaar en laat die afkoelen
snijdt de prei in dunne ringetjes
verhit olie in een wok en bak garnalen of kipfile gaar.
voeg daarna de erwtjes toe ( gooi ze nog bevroren in de pan)
als het vocht verdampt is en de erwtjes hebben deukjes(dan zijn ze gaar) doe je de eieren erbij.
bakken tot het gaar is.
dan vissaus ( of zout als je dat niet hebt ) en smaakversterker en de mushroomflavoured soya saus erbij
meng alles en doe dan de rijst en de prei
vermeng dit alles goed en laat nog ff bakken.
je kan het beste 2 houten lepels gebruiken dan wrijf je ze tegen elkaar aan met de rest ertussen dan is het makkelijker om alles te vermengen.
posted by nicjah on 01-12-2006
wat is dit chinees-surinaams ofzo???
wat is bruine nasi kennen we niet wel nasi goreng die bruin wordt door zoete ketjap die je er als laatste bij doet.zo is het in de indische /molukse keuken .
posted by sjaahida on 03-12-2006
is chinese nasi…
maar als ik het voor een marokkaan maak noemen ze het altijd bruine nasi, dus voor het gemak heb ik het er zo in gezet.
en ik doe de ketjap er eerder door want als je de rijst er eerder bij doet heb je dat je er nog soms te veel witte rijst bij hebt zitten.
zo mengt het gemakkelijker
en je hebt gelijk in de indische keuken heet het nasi goreng , maar deze nasi is dus niet indisch en ik ook niet vandaar dat het ook niet als nasi goreng in staat
posted by mamafaatje on 13-03-2007
hmmm ben gek op de chinese en de surinaamse keuken.. ga dit zeker maken.. thnx
posted by sjaahida on 13-03-2007
als je vragen hebt hoor ik het inshallah wel. de kip van de chow min is hier ook heel lekker bij…x en veel succes
posted by Naimaxx on 02-11-2010
waar koop je die mushroomflavoured soya saus? Is deze in de supermarkt verkrijgbaar en hoeveel moet erbij? En de vissaus? Welke vissaus bedoel je? En is het een tablet? Waar koop je die? En hoeveel moet erin? Kan je die smaakversterker weglaten of smaakt het dan minder? En waar koop je deze? Wil het graag een keer maken. Let me know!