Loader

Broccolisouffle

2008-08-23
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 200 gr broccoli
    15 g bloem
    15 g boter
    1 dl melk
    2 eieren
    2 eetlp geraspte kaas
    nootmuskaat

Method

Step 1

Maak de broccoli schoon.
Snijd de stroken in klein stukjes en verdeel de rest in roosjes.
Kook de broccoli met een beetje zout 5 min gaar.

Giet de broccoli af in zeef laat t goed uitlekken vervolgens puree het in een foodprocessor of roerzeef.
Laat de boter in een steelpan smelten, roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend ca 1 min zachtjes pruttelen.
Schenk al roerend scheutje voor scheutje de melk erbij de saus al roerend zachtjes 1min laten koken.Neem de pan van vuur.
Splits de eieren.klop de dooiers één voor één door de iets afgekoelde saus.

Voeg de geraspte kaas toe en laat die al roerend smelten roer de broccolipuree erdoor en voeg de zout, peper, en nootmuskaat toe. Laat het mengsel afkoelen tot lauw.

Beboter intussen de soufflévorm (3/4 inhoud liter). Klop de eiwitten met een snufje zout in een grote kom stijf en meng het met broccolimengsel.Schep de broccolimengsel in een beboterde soufflé vorm en bak het in voorverwarmde oven op c175 ca 35 min.

Serveer direct

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by saartje2009 on 26-11-2009

    Bij mij zijn ze ingezakt en waren ze vies en gwn mislukt hoe zou dat komen of hoot dat zo?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.