Broccolisouffle
2008-08-23- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 200 gr broccoli
15 g bloem
15 g boter
1 dl melk
2 eieren
2 eetlp geraspte kaas
nootmuskaat
Method
Step 1
Maak de broccoli schoon.
Snijd de stroken in klein stukjes en verdeel de rest in roosjes.
Kook de broccoli met een beetje zout 5 min gaar.
Giet de broccoli af in zeef laat t goed uitlekken vervolgens puree het in een foodprocessor of roerzeef.
Laat de boter in een steelpan smelten, roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend ca 1 min zachtjes pruttelen.
Schenk al roerend scheutje voor scheutje de melk erbij de saus al roerend zachtjes 1min laten koken.Neem de pan van vuur.
Splits de eieren.klop de dooiers één voor één door de iets afgekoelde saus.
Voeg de geraspte kaas toe en laat die al roerend smelten roer de broccolipuree erdoor en voeg de zout, peper, en nootmuskaat toe. Laat het mengsel afkoelen tot lauw.
Beboter intussen de soufflévorm (3/4 inhoud liter). Klop de eiwitten met een snufje zout in een grote kom stijf en meng het met broccolimengsel.Schep de broccolimengsel in een beboterde soufflé vorm en bak het in voorverwarmde oven op c175 ca 35 min.
Serveer direct
posted by saartje2009 on 26-11-2009
Bij mij zijn ze ingezakt en waren ze vies en gwn mislukt hoe zou dat komen of hoot dat zo?