Briwat met vis
2008-10-11- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.8 / 5)
31 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Dieet
Nee
Briwat is een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het is een bladerdeeggebakje, dat gevuld wordt met vlees, meestal lam, kip.
Ingredients
- 10 vellen filodeeg in de breedte doormidden
2 eetlepels olijfolie
1 blik tonijn uitgelekt
250 gram middelgrote gamba's in plakjes
1 ui fijngehakt
half bosje Koriander fijngehakt
2 theelepels knoflookpuree
2 middelgrote aardappels gekookt en in blokjes
2 theelepels citroensap
1 eetlepel ras el hanout
zout en peper
1 ei geklopt
Method
Step 1
laat de vellen filodeeg ontdooien
bak in een ruime pan de ui, knoflook en de gamba's in de 2 eetlepels olijfolie voor 4 minuten, voeg de tonijn, aardappel en de koriander toe goed mengen en ras el hanout zout en peper toevoegen en op smaak brengen met het citroensap
mengsel laten afkoelen
snij de filodeeg vellen door midden
1 eetlepel van het mengsel per velletje en vouw ze in driehoekjes en plak het vast met het opgeklopte ei
ga hiermee door tot je alle 20 vellen hebt gebruikt
frituren in olie en goed laten uitlekken
eet smakelijk
posted by oma on 11-10-2008
hmmmmm lekker
posted by MAISAN on 29-01-2009
ziet er lekker gevuld uit..
posted by koken20 on 28-08-2009
soo dat ziet er lekker uit
posted by widyan on 06-09-2010
ziet er lekker uit
posted by mocrogirlaza on 08-07-2013
lijk me lekkerr!