Briouats met amandelen
2005-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Amandelspijs:
* 40 gram boter
* 500 gram ontvliesde amandelen
* 150 gram suiker
* 2-3 eetlepels oranjebloesemwater
* 1 theelepel kaneel
* 1 eetlepel oranjebloesemwater
* 20 blaadjes brickdeeg of filodeeg
* 250 gram honing
* olie om te frituren
Method
Step 1
Amandelspijs, laat de boter zacht worden. Vermeng de amandelen met de suiker, doe ze in de keukenmachine en mix tot het een stevige brij wordt. Leg dit mengsel op het aanrecht en kneed er het oranjebloesemwater en de zachte boter door. Bewaar op een koele plaats tot u de spijs gaat gebruiken. Voeg er kaneel toe.
Vouw de blaadjes filodeeg en verdeel ze over 3-4 stukken. Leg een beetje van de amandelspijs op een reep en vouw ze tot driehoekjes.
Verhit de frituurolie en bak de briouats met een paar tegelijk in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken, dep ze droog met een stuk keukenpapier en doop ze meteen in de honing. Laat ze opnieuw uitlekken alvorens ze in een dekschaal te doen
posted by prinses nisrin on 05-12-2005
brick deeg wat is dat? zijn dat die loempia vellen?
bedankt voor je heerlijke recept ik ga ze zeker incha-allah heel snel maken.
liefs nisrin.
posted by miss_brazil on 24-08-2006
ik zocht dir receptje al lang, maar ik vond steeds recepten waarbij je het deeg zelf moet maken en dan zijn ze nogal dik! Kan je ze ook frituren in een pan? Ik heb dat nog nooit gedaan maar mijn friteuze is stuk! Veel liefs bedankt! xx
posted by Mvr.Tajina on 29-09-2008
hmm k ga ze vanavond maken voor morgen inshallah
X