Loader

Briouats dlouz

2007-09-12
  • Servings: +/- 50 briouats
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Filodeeg of loempiavellen (het beste door 2 snijden om kleine driehoekjes te maken)
    1 kg hele amandelen
    100 gr boter (ongezouten)
    1/2 theeglas oranjebloesemwater (mazhar)
    1 volle tl poedersuiker
    1 eierdooier
    1 l olie
    (om te bakken)
    1 l honing (om de briouats in te laten trekken)

Method

Step 1

Kook de amdelen in water en pelt ze vervolgens. Bak ze in een koekepan met olie totdat ze goudbruin zijn. Maal ze terwijl ze nog warm zijn. Doe het amandelpoeder in een kom. Voeg het oranjebloesemwater, de boter en de poedersuiker toe. Meng alles goed door elkaar. Schep een beetje van dit mengsel op een in tweeën gesneden loepmiavel of filodeeg. Vouw het vel in de vorm van een diehoek en plak de randen dicht met een geklopte ei.

Bak de briouats ongeveer 5 minuten in de niet te hete olie totdat ze mooi goudbruin worden. Doop de briouats vervolgens meteen in de lauw gemaakte honing en laat de honing ongeveer 5 minuten intrekken. Laat de met honing bedekte briouats in een vergiet uitlekken. Laat de briouat afkoelen en ze zijn klaar om geserveerd te worden!

Tip: Je kunt een klein beetje oranjebloesemwater (mazhar) in de honing voegen.

PS. Je kunt natuurlijk meer suiker toevoegen als je dit zou willen, maar het is niet nodig aangezien ze in honing worden gedompeld!

Enjoy!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.