Brioches
2006-07-04- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 10 stuks
Average Member Rating
(4.3 / 5)
44 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 50 ml melk
1,5 tl gedroogde gist
300 gr bloem
3 eieren
Snufje zout
50 gr suiker
100 gr zachte boter
Method
Step 1
Meng de bloem met de gistkorrels en suiker. Klop de eieren los en meng ze met de melk (op kamertemperatuur).
Meng alle ingredienten en kneed het 10-15 minuten tot een luchtig deeg dat een beetje plakkerig is. Laat het 40 minuten rijzen. Verdeel het in 10 bolletjes en verdeel die weer in drie bolletjes. Rol die uit tot staafjes en vorm er een vlechtje van.
Leg ze op een bakplaat en laat nog een uur rijzen. Bestrijk ze daarna met ei. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze in 10-15 minuten gaar en goudbruin.
Lekker voor onderweg naar marokko, ze blijven een paar dagen lekker!!
posted by asi on 04-07-2006
heey meid ziet goed uit.deze ga ik maken voor onderweg naar marokko.maar ik heb vraagje boter moet gesmolet worden of niet.
posted by ellouisa on 05-07-2006
nee de boter hoeft niet gesmolten te worden. Succes meid!
posted by zilla on 06-07-2006
Dat lijkt me wel heeeel erg lekker!!
Die ga ik uitproberen voor in het weekend.
posted by zinaaa85 on 06-07-2006
hoe maak je die vlechtjes?
hihih ben een kluns in de keuken..
posted by MADAME CUISINE on 07-07-2006
Zinaa85, je maakt van het bolletje drie staafjes en je vlecht ze, net zolas je je haar in een vlecht vlecht..
posted by zinaaa85 on 08-07-2006
okk shokran ga ze snel uitproberen!
liefss
posted by asi on 11-07-2006
sorry ellouisa, voor mijn dom vragen. ik wil deze graag maken maar ik ben bang ga ze niet me luken.zo veel werk voor niks, maar ik toch probeeren dan hoor je het van me shokran.
posted by ellouisa on 12-07-2006
nee meid je stelt geen domme vragen hoor! Succes meid, en het is een plakkerig deeg dan weetje dat!
posted by MADAME CUISINE on 12-07-2006
Dames, ik heb ze ook gemaakt.
Ze waren heel moeilijk te vlechten, omdat het deeg superplakkerig is.
Maar ze zijn zeker de moeite waard.
Tip: Vind je het moeilijk om met plakkerig deeg te werken?
Voeg dan iets meer meel toe!(NIET TE VEEL)
posted by mamanissa on 31-07-2006
mij man had eergisteren gemaakt , het was heerlijk ,complimentjes meid
posted by miss france on 24-09-2006
ik ben er nu mee bezig ben benieuwd
posted by sami on 29-09-2006
hallo ik heb een vraagje.hoe hoog moet ik het plaatsen in de oven.graag nog vandaag een ant.dankje
posted by libeluli on 29-09-2006
ook “ff domme vraagje”, dus 2 eieren in het deeg of 3 eieren plus 1 om te glazuren, (schaam schaam)
xxxx libeluli
posted by sami on 29-09-2006
hoi hoi ik heb ze gemaakt en ze waaren hard ik weet niet wat ik fout heb gedaan. ik heb wel roomboter in gedaan in plaats van zachteboter zal het daar door komen?
posted by ellouisa on 30-09-2006
Wat jammer!! Ik gebruik ook roomboter, maar met zachte boter bedoel ik dat de boter op kamertemperatuur moet zijn, dus daar kan het niet aan gelegen hebben. Misschien heb je teveel bloem toegevoegd??
posted by libeluli on 08-10-2006
hoi ellouisaatje
ik heb ze gemaak en ze zijn erg lekekr, ik heb gewoon 3 eieren gebruikt en n beetje part gehouden(samen met de melk) en da t over de broodjes gesmeerd en afgebakken. dankjewel meid
posted by prinsesje_bloom on 16-10-2006
Ellouisa, heb je toevallig ook het recept van de bekende, superzachte, aardappelbroodjes?
posted by sihamkleuter on 16-10-2006
psinsesje, dei recept staat hier op, van madamec cuisine aardappelbroodjes, super zacht en luchtig
posted by sihamkleuter on 16-10-2006
hier is de link:http://www.tajin.nl/recepten/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=31&func=detail&id=468
posted by prinsesje_bloom on 16-10-2006
Hartstikke bedankt! Sihamkleuter.
posted by afital on 22-10-2006
ja ze zien er heerlijk uit ik ga ze ook zo maken ik hoop dat het lukt
posted by atabou on 04-07-2007
Beste ellouisa, ik heb dit recept uitgeprobeerd, maar de broodjes waren zoooooo droog en echt smaakloos. heb je enige idee hoe dit komt??? groetjes en alvast bedankt voor je antwoord.
posted by kadilin on 13-11-2007
Bismillah !!
Een handige tip om broodjes gemakkelijker te vlechten. Na het rijzen het deeg nog eens goed kneden. Dan 2 (i.p.v.3) wat langere rollen vormen. Deze kruiselings over elkaar leggen;Dan in het midden vastpakken en het bovenste deel wederom kruisen met het onderste. Krijg je echt hele mooie broodjes.
posted by souraua on 16-01-2009
hoi ik heb een vraagje ik heb geen bakplaat in mijn oven allen een soort van rooster die open plekken heeftmkan ik iets anders proberen? bedankt
posted by Hajaar on 25-02-2009
Ik heb ze 1 keer geprobeerd. Ze smaken heerlijk!! Gewoon zonder hulp van iemand en het is goed gelukt. MAcha allah een jheel goed recept!!
posted by sadiye on 26-02-2009
moet er nou 3 eieren in het deeg of 2?weet iemand dat kan iemand mij helpen?????
posted by koken20 on 16-07-2009
selam alejkum
ik heb ze ook gemaakt,
het was plakerig werk maar dat is wel de moiete waard,ik heb er gewoon 3eiren in gedaan en het wasd gelukt bedankt voor het recept
posted by sadiye on 20-07-2009
ok ik zal er dan ook 3 eieren in doen
posted by sadiye on 22-07-2009
niet gelukt keihard ;(
posted by Wibra on 02-09-2009
Het deeg is wel heel plankerig…
Nu hopen maar dat het lukt. 😀
posted by Wibra on 02-09-2009
Het deeg is wel heel plankerig…
Nu hopen maar dat het lukt. 😀
posted by nissrine1902 on 04-09-2009
dank je wel ellouisa voor je recept ik maakt ze nu heel vaak,mijn kinderen zijn er gek op!nogmaals bedankt!!
posted by Dounya101 on 05-09-2009
nou ik heb ze gemaakt en er zat totaal geen smaak aan.
daarnaast werden ze niet dik. maar bleven ze magertjes :s
posted by chebba on 15-09-2009
ik heb ze ook gemaakt,supperlekker man.ik heb er wat hebbet hlawa bijgevoegd,ook jammie jammie hoor.thanks!
posted by Amelle on 26-12-2009
Salaam Ellouisa,
Ik wil ze graag maken, maar dan wil ik er 5 in plaats van 10 stuks. MOet ik dan alle ingredienten halveren?
Heeft dat geen effect op de smaak, of de luchtigheid van de broodjes?
posted by Amelle on 27-12-2009
Ik heb alles gehalveerd, maar ze zijn niet gerijsd. Wel zijn ze zacht en klein. Ze zijn nu klaar, straks wil ik ze proeven.
posted by Amelle on 30-12-2009
Ze zijn niet gelukt. Ik was te verdrietig om te reageren.
Ik heb erna nog zachte broodjes gemaakt en ook die waren hard en niet gerijsd/gerezen(?)
Toen heb ik rolcake gemaakt om te bewijzen dat ik toch kan bakken en die is wel gelukt!
Maar die broodjes….. Al mijn bloem raakt daaraan op.
posted by ledi on 26-08-2012
2 keer gemaakt en ze worden maar niet zacht… snap niet waar het aan kan liggen.. 🙁
posted by selwa31 on 18-02-2013
asalam ik heb ze juist gemaakt en ze zien er lekker uit morgen als de kids wakker worden gaan ze ervan smullen en hopelijk zijn ze lekker. heb ze iets te groot gemaart dus de volgende keer iets kleiner en dan ga ik er rozijntjes bij doen bedankt voor een resept.