Bountycakejes
2014-09-25- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten voor het cakebeslag:
- 1 ei
- 1 eigeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gr suiker
- 100 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
- 175 gr bloem
- Half zakje bakpoeder (2 tl)
- 2 el cacao
Kokosvulling:
- 50 gr (room) boter
- 120 ml melk
- 2 el fijn griesmeel
- 50 gr kokos
- 50 gr suiker
Verder:
- 75 gr pure chocolade
- 75 gr melkchocolade
- 50 gr witte chocolade
- Zonnebloemolie
Method
Step 1
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Mix de olie en melk erdoor en voeg dan bloem, cacao en bakpoeder toe. Mix tot een mooi cakebeslag en schep in elk siliconenvormpje 1 el vulling. Bak ze op 180 graden (hete lucht 160 graden) voor 15-20 minuten gaar. Als ze te hoog zijn geworden kun je er een randje aan de bovenkant afsnijden.
Maak ondertussen de vulling: smelt de boter in de melk en breng dan aan de kook. Roer dan de griesmeel erdoor tot je een papje hebt. Haal van het vuur en roer de suiker en kokos erdoor. Je krijgt een stevig mengsel.
Schep op elk cakeje wat kokosmengsel en druk goed stevig aan tot je een mooi laagje hebt. Doe dit met alle cakejes.
Smelt dan de pure en melkchocolade samen met 1 tl zonnebloemolie (in magnetron of au bain marie). Doe in een maatbeker en schenk op elk cakeje wat chocolade. Smelt ook de witte chocolade met 1 tl zonnebloemolie en doe in een boterhamzakje. Knip er een heel klein puntje af zodat je een klein spuitgaatje hebt en spuit lijntjes op de bruine chocolade. Ga er dan met een sateprikker of scherp mes door voor een marmereffect,
Laat in de koelkast hard worden,
Ik had siliconen vormpjes van Action gebruikt, maar ze iets te vol gedaan, zodat ik er nog wat af moest snijden voor ik ze goed af kon maken. 1 eetlepel beslag is dus echt voldoende per vormpje. Je kunt ook een gewone muffinvorm gebruiken. Zorg ervoor dat je altijd een rand van ongeveer 1 cm over hebt voor de kokosvulling en chocolade.