Boterspritsen
2007-12-17- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 200 gram bloem
175 gram boter
100 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
wat zout
Method
Step 1
Roer de boter met de suiker in een verwarmde kom tot het mengsel heel zacht is.
Voeg dan telkens een paar lepels van de gezeefde bloem toe en roer de bloem er goed doorheen.
Ga zo door tot alle bloem gebruikt is.
Voeg het zout en het smaakje toe en spuit met behulp van een speciaal daartoe bestemde spritsspuit, langwerpige "banen" van het deeg op een met boter bestreken bakblik.
Bak de sprits in een matige warme oven in circa 20 minuten lichtbruin en gaar en snijd het, wanneer de koek nog warm is, in kleine reepjes.