Bosvruchten tiramisu
2012-08-07- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 15m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 250gr bosvruchten (vers of ingevroren)
- 400gr Philadelphia naturel light
- 200gr yoghurt
- 2 Koffielepels citroensap (oftewel 10 ml)
- 4 el suiker
- 125gr lange vingers
- 100 ml sinaasappelsap
Method
Step 1
1: Meng de Philadelphia met de yoghurt, de suiker en het citroensap. (met een mixer is het handigst)
2: Laat de helft van de lange vingers in het sinaasappelsap weken en schik ze op de bodem van een rechthoekige vorm. Verdeel er de helft van het Philadelphiamengsel over en schep hierop de bosvruchten.
3: Bedek met nog een laag lange vingers (gewoon droge en niet geweken in sinaasappelsap) en Philadelphiamengsel. Vervolgens werk je het af met wat bosvruchten. Als finishing touch heb ik één lange vinger gekruimeld over de Tiramisu.
Tiramisu minstens 1 uur in de koelkast laten opstijven en daarna lekker smullen!
Veel succes en ik hoor graag of het is gelukt!
posted by naamloos1 on 07-08-2012
oh apart, philadelphia. nooit gedaan maar zeker een idee om te proberen. Kun je me ook vertellen hoe dat dan word? Is het te vergelijken met mascarpone? en qua smaak? niet zuur?