Bossche bollen
2014-09-21- Cuisine: Nederlandse
- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Een Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit uit ‘s-Hertogenbosch die wordt gebakken van soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade.
Ingredients
- - 200 melk ml
- 100 gram boter
- 110 gram bloem,gezeefd
- snufje zout
eieren(m)
Vulling:
- 750 ml ingeklopte slagroom,
- 6 eetl. poedersuiker
- 3 zakjes klopfix.
Garnering:
- gesmolten chocolade
Method
Step 1
Breng de melk met de boter en een snufje zout aan de kook zodra het kookt de bloem erbij en snel roeren blijf nog 1-2 min roeren en haal de pan van het vuur. Doe de eieren en voor een erbij de volgende pas erbij doen als de 1ste al opgenomen is. Doe het beslag in een spuitzak en spuit soesjes op de bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven op 210-220 graden voor ongeveer 15-20 min.
Ondertussen de oven niet open doen anders zakken ze in. Ondertussen de vulling maken.
Laat de soesjes afkoelen en maak met een spuitmond een gaatje in de onderkant, vul de soesjes met slagroom.
Smelt de chocolade aubain-marie of in de magnetron met een beetje olie en dompel de soesjes daarin, laat ze drogen garneer daarna met slagroomtoefjes.