Bonenschotel – loebia
2005-11-16- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.5 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gram gewelde witte of bruine bonen.
1 grote ui
3 tomaten
kesbour/ma3dnous
2 teentjes knoflook
saffraan
1 theelepel gember
1 theelepel peper
halve theelepel paprikapoeder
sambal, saffraan, zout
olie
vlees zonder bot
Method
Step 1
- snij het vlees in kleine blokjes
- snipper een ui, bak die glazig in een laagje olie
- voeg het vlees toe en schroei het dicht.
- zet het vuur laag.
- was en rasp de tomaten en knoflook.
- voeg deze bij het vlees
- was en snij de kesbour fijn, doe deze ook bij het vlees.
- kruid het geheel en roer het goed door.
- voeg netzoveel gekookt water toe, totdat het vlees onderstaat.
- laat het vlees garen.
- als je voorgeweekte bonen in water uit blik hebt, dan kan je die 10 minuten voor het einde bij de saus doen.
- Gebruik je rauwe geweekte bonen, dan verschilt het van de kwaliteit /soort van de bonen hoe lang ze moeten garen.
- Je zou ze dan gelijk met het water toekunnen voegen.
- Of even apart in water koken.
simpel, maar wel lekker
posted by ellouisa on 16-11-2005
lekker! welk vlees gebruik je? lamsvlees?
posted by soulfa on 16-11-2005
Mijn man is hier gek op, dit ga ik morgen maken.
posted by MADAME CUISINE on 17-11-2005
ellouisa, maak niet welk vlees je gebruikt. Je kan lam of kalf/rundvlees.
Wat je in huis hebt en wat je zelf lekker vindt.
posted by Nacira on 17-11-2005
Heb je dit gisteravond gemaakt?
Hmmm heb het lang niet gegeten is lekker met dit weer
posted by MADAME CUISINE on 17-11-2005
nee, dit heb ik 3 weken geleden gemaakt.
Helaas heb ik geen internet thuis, dus duurt het even voordat SK, de camera van mij krijgt om foto’s te plaatsen.
posted by zaja on 17-11-2005
He Madame Cuisine dit heb ik dinsdag gegeten!!! was echt lekker! met marokaans brood en lekker sambal!!!!! lekker met dit koude weer!
posted by soulfa on 17-11-2005
deze maaltijd heb je dubbel plezier van, als je het eet, en als het eruit komt.
posted by MADAME CUISINE on 17-11-2005
ha, ha, ha,
wollahillah!!!
best vies…
posted by pareltje on 18-11-2005
mijn kids vinden dit heerlijk,ikzelf ook maar zoals soulfa al zei,je hebt er dubbel plezier van hehe
posted by zilla on 17-05-2006
Gisteravond uitgeprobeerd en….HEERLIJK en zo handig als je weinig tijd hebt. De avond tevoren maken. De avond zelf opwarmen! Dit wordt 1 van mijn favoriete recepten.
posted by meryam566 on 03-10-2008
Hoeveel vlees gebruiken jullie?
posted by mounaf on 10-03-2009
hoi ik heb het recept net uitgeprobeerd het was heerlijk dank je wel