Bloemkoolschotel met gehakt en bechamelsaus
2006-05-12- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4 of meer
Average Member Rating
(4.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 grote bloemkool
1 prei
1 bakje champions
300 gram gehakt
1ui
1 blikje tomaat kleintje
1 theelepel sambal
1 halve bouillon tablet
2 eetlepels sojasaus
zout voor de smaak
voor de beshamel saus boter en meel en melk en een kuipje smeer kaas
gerapte kaas een zakje
Method
Step 1
je kookt de bloemkool apart in een pan tot het gaar kookt met zout natuurlijk. en dan pak je een andere pan en en daar doe je een grote klont boter in en bak je de gehakt, daarna de ui en prei, de champions enalles samen bakken en dan doe de blikje tomaat erbij en doe je er een beetje water erbijen even laten pruttelen en de boullion er bij voegen met de theelepel sambal
en de soyasaus.en op smaak brengen met zout, en even laten indikken.
daarna de beshamel saus klaar maken en op het laatst de smeer kaas er bij doen het wordt een lekkere kaas saus
dan pak je de gare bloemkool en doe je die in een oven schaal en doe eerst de boemkool op de bodem en dan de gehakt saus er boven op en dan de beshamel saus en daar boven op de geraspte kaas en dan doe je die in de oven op 200 c
tot het een beetje bruin begint te worden en kun je die er uit halen, en ik zou zeggen smakkelijk eten het smaakt heel lekker.bil hane we sifhe
posted by DouNi on 28-09-2008
heel lekker,sausje met prei is ook lekker om in bourek klaar te maken