Loader

Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

2016-10-01
  • Yield: voor 3 personen
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Ik kwam erachter dat ik maar weinig ovenschotels op mijn blog heb staan, dus gisteren een lekkere bloemkoolovenschotel gemaakt met aardappel, bloemkool, kip en ananas. En die was verrassend lekker, vooral het zoete van de ananas smaakt heerlijk bij de bloemkool en roomsaus. Een ideaal gerecht om alvast voor te bereiden en na het werk nog even in de oven te schuiven. Zo kun je snel aan tafel!

Ik heb zelf aardappels in schijfjes gesneden en voorgekookt, maar je kunt ook aardappelschijfjes uit de supermarkt nemen. Ik vind dat minder lekker en bovendien wordt dat vaak niet goed gaar dus doe het liever zelf. De roomsaus heb ik ook zelf gemaakt, maar ook daar kun je gebruik van een pakje maken.

Ingredients

  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • 600 gr aardappels in schijfjes
  • 1 kipfilet in repen
  • 1 knoflookteentje
  • Zout
  • 1/2 tl kerrie (ik gebruik kerrie van Jonnie Boer)
  • 1/2 tl Paprikapoeder
  • Klein blikje ananasstukjes (of schijven in stukjes)
  • Saus:
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • Vers gehakte peterselie
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Eventueel (vers)geraspte kaas

Method

Step 1

Kook de bloemkool en aardappelschijfjes in water met zout beetgaar.

Step 2

Giet af en doe in een ovenschaal.

Step 3

Bak de kipreepjes met de kruiden en knoflook in wat olijfolie goudbruin en gaar.

Step 4

Maak de saus door de boter te smelten. Roer de bloem erdoor en bak een minuutje op laag vuur, blijf roeren. Doe dan de bouillon erbij en roer goed. Room toevoegen en aan de kook brengen. Dan op smaak brengen met zout en peper en de peterselie erdoor roeren.

Step 5

Giet dit over de ovenschaal (bestrooi eventueel met kaas) en zet de schaal zo'n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

 

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.