Bloemkoekjes (Un kurabiyesi)
2008-10-12- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
28 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *250 gram boter (kamertemp)
*half glas zonnebloemolie
*1 glas poedersuiker
*3 eetlepels maizena
*bloem totdat het een samenhangend deeg wordt.
*half glas geschaafde amandelen
*nog een beetje poedersuiker voor later erop
Method
Step 1
Verwarm je oven op 160C
Zet alle benodigheden klaar.Doe de zachte boter en de poedersuiker in een kom en kneed die met je vingertoppen goed door.Voeg daarna de zonnebloemolie en maizena erdoor en kneed die ook even door voeg er dan langzaam bloem toe zodat je een samenhangend deeg hebt. Laat het deeg 20 minuten rusten. Zet een bakblik met bakpapier klaar. Maak daarna balletjes van het deeg net als een walnoot en doop die in de geschaafde amandelen en zet het in het bakblik met tussenruimte.
Bak de koekjes totdat de onderkant beetje bruinig is.(koekjes moeten wel wit blijven!!!) Nadat de koekjes gebakken zijn zeef er poedersuiker eroverheen.Serveer ze nadat ze afgekoeld zijn.
posted by wiebertje on 13-10-2008
Nou dat ziet er lekker en makkelijk uit.Dat ga ik inshallah morgen maken.
posted by najelm on 16-10-2008
en wiebertje heb je die gemaakt? is goed lekker? dan zal ik het ook maken
posted by bloemetje* on 26-10-2008
Is dat alles wat er in moet ? Dat is wel vrij weinig.
posted by sadiye on 26-10-2008
ja
posted by sadiye on 01-11-2008
wiebertje heb je deze koekjes nog gemaakt?
posted by sadiye on 03-11-2008
ik heb ff een andere soort van de bloemkoekjes gezet deze is absoluut lekkerder..
posted by sadiye on 18-11-2008
😀 heeft iemand deze al gemaakt?
posted by oumlaila on 24-11-2008
Wil ze graag maken, maar zou graag willen weten wat voor glas je gebruikt, en blijft de amandelschaafsel zo plakken of moet er eiwit bovenop? Jouw recepten zien er heerlijk ui Sadiye thanks voor het delen 🙂
posted by sadiye on 24-11-2008
ik gebruik een glas van 220 ml.de geschaafde amandelen blijven plakken.geen dank oumlaila 😉