Bladerdeeg met gehakt en aardappel
2006-02-06- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.4 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 pak bladerdeeg (Loempiavellen)
1 kilo aardappelen
500 gram gehakt
1/2 bosje peterselie
1 grote ui
1 dessert lepel komijn
1 dessert lepel rode paprike poeder
1/2 dessert lepel zwarte peper
1/2 dessert lepel zout
Method
Step 1
Kook de aardappel met een beetje bter en zout naar smaak en stamp het fijn.
Marineer het gehakt met de kruiden en bak deze rul in een koeken pan met de ui in fijne stukjes gesneden.
Gooi het gehakt door de gestampte aardappel en snijd de peterselie heel fijn en meng deze er ook door heen.
Knip de Loempiavellen in de lengte zodat je 2 gelijke stroken krijgt.
Vul de strook met een beetje aardappel vulling en rol op tot het eind. Besmeer het eind met een los geklopt eitje en maak dicht.
De linker en rechter uiteinde rol je naar binnen toe en druk je in de vulling.
Wees niet bang dat het mengsel er uit komt, dat gebeurt niet.
Je krijgt dus sigaar vormpjes.
Je kan natuurlijk ook gewoon in de vorm van een loempia rollen, maar maak ze dan niet te dik!!.
Succes!!
posted by ellouisa on 06-02-2006
Ziet er lekker uit 😀
posted by risala on 07-02-2006
moet je deze in een friteuse bakken ? Ziet er zeker lekker uit, ben het van plan om het straks of morgen uit te proberen.
posted by culimam on 09-02-2006
Ziet er heerlijk uit en is weer eens iets anders.
posted by zahira on 10-02-2006
het is echt heerlijk en ook makkelijk.
ze ijn erg verslavend, als je eraan begint, blijf je eten.
je kan ze in de friteuse doen, of met olie besprenkelen en in de oven.
posted by ReceptenChick on 12-10-2006
Ziet er heerlijk uit ga ik zeker proberen.
posted by cheba_tourirtia on 06-01-2009
ziet er heerlijk uit