Bitterballen
2005-10-11- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 15m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 200 g runder- of kalfspoulet
* 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
* 4 dl vleesbouillon, van tablet
* 30 g boter
* 30 g bloem
* zout en peper
* nootmuskaat
* 2 eieren
* 100 g paneermeel
Method
Step 1
Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan de kook en laat het in circa 1 uur op laag vuur gaar worden. Zeef de bouillon boven een maatbeker en meet 2 dl af. Snijd het gare vlees heel fijn.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon toe en blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Laat de saus zachtjes 2 min. doorkoken. Schep het vlees erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de ragout op een plat bord, laat hem afkoelen en in de koelkast opstijven.
Klop in een diep bord de eieren los met 1 el water. Vorm van de ragout 24 ballen en wentel ze door het paneermeel. Rol de bitterballen vervolgens door de losgeklopte eieren en wentel ze dan weer door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer.
Verhit de friteuse tot 180 C. Frituur de bitterballen met 6 stuks tegelijk in 3-4 min. knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de bitterballen op een schaal en serveer ze met grove mosterd.
Variatietip: Maak de saus van 30 g boter, 30 g bloem en 2 dl melk. Roer er 200 g geraspte oude kaas en 3 el fijngeknipte bieslook door en je hebt Kaasbitterballen.
posted by miss france on 11-10-2005
deze ga ik maken …
posted by dikratoen on 13-10-2005
Kan je die kruidenbuiltjes kant en klaar kopen, zo ja waar?
posted by sushimoon on 15-10-2005
ik koop ze altijd in reformwinkels, maar ze zijn best moeilijk te krijgen, zonder die kruidenbuideltje, alleen bouillon is ook erg prima hoor!
posted by saadia29 on 16-10-2005
Wat is poulet? Kan je het ook met gehakt maken?
posted by sunshine_h on 28-10-2005
Wat is een kruidenbuiltje?
posted by women on 31-10-2005
kan je dit ook met kipevlees bereiden
posted by maryam_249 on 10-11-2005
oooooooooow heerlijk
posted by receptenvrouw on 21-11-2005
kan ik deze recept ook met gewone gehakt maken.
posted by mouad2310 on 15-12-2005
heeft iemand dit al gemaakt en zo ja hoe was het makkelijk en is het gelukt?
Weer een tip voor oudejaarsavond
posted by mouad2310 on 15-12-2005
heeft iemand dit al gemaakt en zo ja hoe was het makkelijk en is het gelukt?
Weer een tip voor oudejaarsavond
posted by mouad2310 on 15-12-2005
heeft iemand dit al gemaakt en zo ja hoe was het makkelijk en is het gelukt?
Weer een tip voor oudejaarsavond
posted by megrebgirl_k on 14-01-2006
is het halal want ik wil niets harams eten weet je
posted by Rzinia on 15-01-2006
hangt denk ik van jezelf af of je hallal producten gebruikt.
posted by oem Yahya on 09-02-2006
weet iemand nou wat poulet is???
posted by sushimoon on 27-03-2006
poulet is gewoon stukjesvlees die zacht zijn en nee je kan geen gehakt gebruiken
posted by naima on 20-10-2006
en hebben jullie de bitter ballen geprobeerd
posted by sousi on 04-03-2007
en waren ze lekker en goed gelukt