Bissara-soep van groene spliterwten
2008-01-07- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gram schapenvlees ( het lekkerst die kleine ribbetjes)
500 gram spliterwten
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 tomaat
2 grote winterwortels
1 knolselderij
2 grote aardappels
bosje peterselie
zout en peper
kruidenbouillonblokjes (KNORR)
Method
Step 1
BISMILLAH !!!!
Was de spliterwten en laat ze een poosje in het water staan.
Vul een grote soeppan voor 3/4 met water en laat deze vast koken samen met het vlees en de kruiden
Snijdt ondertussen de groenten in grove stukken, maak niet uit hoe groot, later wordt de soep toch gepureerd.
Doe dit in de pan en voeg de spliterwten toe. Laat het geheel zo'n 1 1/2 à 2 uur koken.
Haal het vlees uit de pan, en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
LET OP ! Indien je vlees met botjes gebruikt, zorg dan wel dat je ook de botjes verwijdert. Anders zonde van je staafmixer.
Voeg het vlees weer toe.
Lekker met vers brood. De liefhebber kan er olijfolie aan toevoegen. Ik Hollandse kaaskop echter vindt het lekkerder zonder
TIP: In een snelkookpan gaat het veel sneller . Let dan wel goed op kook het in één keer gaar, want meestal als je de druk van de pan hebt gehaald, verbrandt het snel en dat zou toch zonde zijn.
posted by kadilin on 07-01-2008
weer is mijn naam weggevallen ik had nog willen vermelden dat ik de foto( bij gebrek aan camera) heb gepikt van Google afbeeldingen
posted by kadilin on 07-01-2008
kijk kijk mijn naam is toch vermeld. Ik stuurde 15 min. geleden een berichtje aan de beheerder en hij lost het probleem direkt op.