Bisara
2010-02-20- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gram spliterwten
1teentje knoflook
1 tl prikante paprikapoeder
1tl zout
1tl gember
1tl saffraan
1tl zwarte peper
olijfolie
Method
Step 1
Doe de spliterwten in een pan en voeg er water bij tot ze helemaal onder zitten. Doe de teentje knoflook bij en laat het aan de kook 20 a 30 minuten (je weet waneer ze gaar zijn als je er een pakt en heel zacht is).
Pak dan een groote lepen en roer dood de pan tot het net een soepje is somige mensen doen het ook met een mixer, ik vindt het maklijker met een grote lepel, je moet wel hardt roeren. As je denkt dat het goed is, pak je een tajine doe je er 2eetlepels olijfolie in en giet de bisara er in en voeg de kruiden er bij.
Doe er nog een half thee glas water bij en laat het rustig op het vuur. Na 10 min haal je het van de vuur en doe nog een klein beetje olijfolie er op als je het wilt bedienen.
Eet smakelijk!
Bismiallh
snij Marokkaans brood in lange stukken zet het even op de grill
en seveer het er bij
posted by lina-mae on 17-05-2013
Ik ga dit recept straks proberen, voor de eerste keer hoop dat t gaat smaken