Loader

Bijenkorf brood

2012-09-22
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Heerlijke Bijenkorf brood, Je doet de bloem in een grote kom maak een kuiltje in het midden dan voeg je alle ingrediënten toe en kneden tot je een soepel deeg krijgt die een beetje plakkerig is, laat het deeg rijzen tot hij verdubbeld is.

Ingredients

  • - 500 g bloem
    - 1 grote ei losgeklopt
    - 100 g suiker
    - 50 ml olie + 50 ml gesmolten boter
    - 200 ml lauw melk kan meer of minder zijn 
    - snufje zout
    - 1 vanillesuiker
    - 25 g verse gist gemengd met een beetje water
    - 1 ei voor het bestrijken
    - beetje sesam
    Siroop:
    - 200 ml water + 100 g suiker + vanillesuiker
    zachtjes laten koken gedurende 15 min

Method

Step 1

Je doet de bloem in een grote kom maak een kuiltje in het midden dan voeg je alle ingrediënten toe en kneden tot je een soepel deeg krijgt die een beetje plakkerig is, laat het deeg rijzen tot hij verdubbeld is.

Maak kleine bolletjes naast elkaar zoals op de foto staat, bestrijk de bolletjes met ei en bestrooien met sesam en bak ze in de oven op 200 graden. Je kan als je wil de siroop over de bijenkorf gieten na het bakken.

Siroop:
200 ml water + 100 g suiker + vanillesuiker
zachtjes laten koken gedurende 15 min

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.