Berlijnse bollen
2005-12-29- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 30 stuks
Average Member Rating
(4 / 5)
25 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1kg bloem
50gr gist
80gr suiker
80gr boter
450cc water
10gr zout
2 eieren
Method
Step 1
- Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje
- Breek de gist in een weinig lauw water en doe hem in het kuiltje
- Doe er de eieren bij, de rest van het water en de suiker
- Strooi het zout op de buitenkant van de randen van de bloem
- Het geheel kneden tot een homogene massa
- Doe het deeg in een kom, dek af met plasticfolie en zet op een warme plaats gedurende 15 minuten
- Rol het deeg uit in 3 lange worsten en snij 10 gelijke delen uit elke worst
- Laat een uur rijzen onder een droge doek (nu hebben ze de grootte van een gebakken Berlijnse bol)
- Verhit de friteuse op 180 graden
- Leg de bollen heel voorzichtig in het frietvet en draai ze 4 keer, zodat ze langs alle kanten goudbruin zijn, gedurende 8 minuten
- Laat ze een beetje afkoelen, snij ze open en besmeer met banketbakkersroom
- Sluit de bollen en bestrooi met bloemsuiker
posted by ellouisa on 29-12-2005
Heerlijk lijken me deze 😀 maar een vraagje, is 450 cc water gewoon 450 ml?
posted by ellouisa on 29-12-2005
Heerlijk lijken me deze 😀 maar een vraagje, is 450 cc water gewoon 450 ml?
posted by ranja on 29-12-2005
waar haal je die room?
posted by karima on 29-12-2005
aahh Meid.. het water komt me de mond uit.. K ga die berlijnse bollen met nieuwjaar insa allah Maken samen met mijn ma.. bezoek komt dan hebben we ook weer wat nieuws
posted by Rzinia on 29-12-2005
room koop je gewoon in de supermarkt. van de merk dr oetker als ik het goed heb. het is een pakje poeder en moet je water bij doen
posted by Anem on 29-12-2005
je kan ze zelf maken
posted by Goegie* on 31-12-2005
Laat eens weten hoe ze waren voor degene die ze hebben geprobeert! Groetjes
posted by Anem on 31-12-2005
ik heb ze al een paar keer gemaakt en ze zijn heerlijk, zelf mijn gasten vonden het lekker.
posted by sami on 04-01-2006
heeeeeeeee diet is ook lekker maar word je wel dikkkkk van.
posted by Samira82 on 22-05-2007
Ik heb deze gemaakt alleen iets anders en met iets andere ingredienten !
Ik heb ze platter gemaakt en hierna met suiker en kaneel bestrooit. Je kan ook banketbakkersroom of jam erop smeren. Mijn man vond ze iig erg lekker 🙂
posted by mouad on 29-09-2008
hallo,, ik heb ze ook gemaakt en ze waren supperr . bedankt voor het recept
posted by tallal on 30-10-2008
en de boter moet die smelten of gewoon zo erbij
posted by tagine on 01-03-2009
hallo,ik wil ook graag de berlijnse bollen maken,maar die 80gr boter staat in de bereiding niet erbij,moet die er nu bijgekneed worden of niet,danku