Beghrir – gringo – hatita – pannenkoeken
2013-01-13- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
22 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Gringo / Baghrir / Hartita is een soort dun pannenkoekje dat ook wel ‘duizend-gaten’ wordt genoemd. Dit wordt meestal ’s avonds of bij het ontbijt gegeten. Ze worden naar smaak met honing.
Ingredients
- - 2 kommen meel
- Halve kom fijn griesmeel
- Halve blokje gist
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
Method
Step 1
Doe alle ingrediënten in een kom, voeg lauw water erbij tot je een pannenkoekbeslag krijgt. Gebruik een elektrische garde, net zo lang tot je belletjes ziet.
Dek het beslag goed af met een theedoek of plastic en laat het beslag rijzen op een warme plek.
Na een half uur a drie kwartier kun je even spieken of het beslag goed is gerezen. Is het beslag in dikte en hoogte gerezen en zie je wat belletjes dan is het vrijwel zeker dat de gringo's / Baghrir zullen lukken.
Nu het pan verhaal: ik heb geen speciale koekenpan, het is een simpele koekenpan van de blokker, en ik gebruik deze ook voor tortilla en dergelijke, ik persoonlijk vind het een fabeltje dat je een speciale koekenpan moet hebben, keus ligt echter aan jou.
Zorg dat je het beslag in een KOUDE koekenpan giet, en dan op hoog vuur. Zodra de gaten allemaal zijn uitgekomen zet je het vuur lager.
Draai de gringo niet om, check alleen de onderkant of ie mooi goudbruin is, leg de gringo dan op een theedoek. Na elke gringo de koekenpan met koud water afspoelen.
Na afloop kun je olijfolie of honing gebruiken op de gringos..
Eet smakelijk