Loader

Batbouts

2012-09-22
  • Servings: 1
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 250 gr tarwemeel
    - 100 gr patent meel
    - 1/4 koffielepeltje zout
    - 1 eetlepel bakkersgist
    - 1 groot glas lauw water

Method

Step 1

Meng de twee meelsoorten door elkaar, maak een kuiltje in het midden en voeg zout en gist toe.

Voeg daarna geleidelijk het lauwe water toe en kneed tot het deeg glad en homogeen is. Verdeel het deeg in grote ballen en leg een bal op een met bloem bestoven werkplek, en rol de bal uit tot een plak.

Steek er met behulp van een glas cirkels uit van cm diameter. Je kunt hiervoor het beste een theeglas gebruiken. Leg de batbouts op een met bakpapier bekleed plaat. Dek ze af met bakpapier en laat ze rijzen. Bak ze in een koekenpan op een zacht vuur. Zodra de batbouts zich gaan opblazen moet je ze snel omdraaien. Indien nodig kan je voor het bakken olie in de pan verhitten maar dit hoeft niet perse.

Je kan de batbouts lekker opdienen met Marokkaanse thee, boter, kaas of honing

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.