Basbousa
2012-02-09- Cuisine: Arabische, Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Ja -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 325 gr suiker
- 3 eieren
- 350ml olie
- zakje vanille suiker
- een zakje bakpoeder
- 500ml (magere) yoghurt
- 1 kg tarwe griesmeel (van koopmans of dr oetker)
Decoratie
- 5 lepels abrikozenjam
- amandelschaafsel of cocosrasp of iets wat jezelf lekker vind!
Method
Step 1
Doe 325 gr suiker mixen met 3 eieren. Daarna doe je 350ml olie erbij, zakje vanille suiker en 500ml (magere) yoghurt erbij doen, weer mixen. Als laatst doe je 1 kg tarwegriesmeel erbij (van koopmans of dr oetker) en een zakje bakpoeder erbij. dit moet je weer goed mixen. Je pakt een bakblik en vet die in met olie of boter, stuif er wat paneermeel over. Verwarm de oven voor op stand 3, doe de mix in het bakblik en bak het af voor ca. 45 min
En ter decoratie doe je 5 lepels abrikozenjam (opwarmen in pannetje) eroverheen met daarboven amandelschaafsel of cocosrasp of iets wat jezelf lekker vind!.
Zelf vind ik Basbousa met cocos het lekkerste.
Suc6 en mocht je het uitgeprobeerd hebben laat me weten hoe het heeft gesmaakt!.
Sabrina
posted by Lady_Riffia on 04-03-2012
ziet er lekker uit. doe je geen mazhar hier in?