Basbousa
2009-10-27- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Longdrinkglas: 1 Glas griesmeel (fijn),
2 glazen meel,
1 glas yoghurt,
1 glas olie,
1 glas suiker,
2x bakpoeder zakjes,
1 zakje vanillesuiker,
1 ei,
mazhar 2 a 3 druppels (oranjebloesemwater te koop bij marokkaanse winkels,
stukjes walnoot.
Glazuur:
2 glazen suiker,
1 glas water,
2 x theelepel honing.
Method
Step 1
alles in grote kom mengen. Dan in een ovenschaal (daar doe ik het altijd in) bakken op 130°. als de basbousa mooie goudbruin is aan de bovenkant en als je een mes insteekt en niets kleeft eraan dan is die klaar.
Glazuur: alles samen mengen in een pannetje totdat de suiker helmaal is opgelost.
De basbousa laten afkoelen en dan de glazuur er overheen gieten.
posted by Azzouzi on 02-11-2009
Wat voor glas gebruik je?
posted by maroccia on 02-11-2009
ik heb bij de ingrediente neergezet Longdrinkglas
posted by ibtitar on 12-05-2010
he azzouzi, zo heet ik ook van mijn achternaam. Waar kom je vandaan?
posted by amchichi on 28-08-2010
waar kom je vandaan ik ben ook azouz
posted by Azzouzi on 19-09-2010
Ik kom uit Casablaca, en jij?