Loader

Basbousa

2009-10-27
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Longdrinkglas: 1 Glas griesmeel (fijn),
    2 glazen meel,
    1 glas yoghurt,
    1 glas olie,
    1 glas suiker,
    2x bakpoeder zakjes,
    1 zakje vanillesuiker,
    1 ei,
    mazhar 2 a 3 druppels (oranjebloesemwater te koop bij marokkaanse winkels,
    stukjes walnoot.
    Glazuur:
    2 glazen suiker,
    1 glas water,
    2 x theelepel honing.

Method

Step 1

alles in grote kom mengen. Dan in een ovenschaal (daar doe ik het altijd in) bakken op 130°. als de basbousa mooie goudbruin is aan de bovenkant en als je een mes insteekt en niets kleeft eraan dan is die klaar.

Glazuur: alles samen mengen in een pannetje totdat de suiker helmaal is opgelost.

De basbousa laten afkoelen en dan de glazuur er overheen gieten.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by Azzouzi on 02-11-2009

    Wat voor glas gebruik je?

  2. posted by maroccia on 02-11-2009

    ik heb bij de ingrediente neergezet Longdrinkglas

  3. posted by ibtitar on 12-05-2010

    he azzouzi, zo heet ik ook van mijn achternaam. Waar kom je vandaan?

  4. posted by amchichi on 28-08-2010

    waar kom je vandaan ik ben ook azouz

  5. posted by Azzouzi on 19-09-2010

    Ik kom uit Casablaca, en jij?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.