Loader

Bami met kipsaté en pinda-satésaus

2008-01-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten
    400 g kipfilet
    2 kleine bananen (niet te rijp)
    600 g fijngesneden witte kool
    200 ml Pinda-satésaus
    250 g Mie (nestjes)
    Ketjap Marinade (Conimex)
    Wok olie
    Boemboe voor Bahmi Goreng (Conimex)
    (Boemboe is Indonesisch voor natte kruidenmix)
    Houten saté stokjes

Method

Step 1

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Kook demie in ongeveer 12min gaar. Giet afin een vergiet en laat goed uitlekken.

Snij de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje Ketjap Marinade. Breng ze aan op de saté stokjes. Kort laten trekken.

Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar. Regelmatig omdraaien.

Pel ondertussen de bananen en snij die in dikke plakjes.

Zet een wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ongeveer 3 min. Roer er vervolgens 0, 5 dl water en de Boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 min.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveer de kipsaté naast de bami en meng de pinda-satésaus eventueel door de bami.

TIP: Serveer met Kroepoek!

Bismillah =)

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by kadilin on 13-01-2008

    assalaam, wederom een indonesisch recept jammie lekker. Is deze soms ook van jou Houlandia. Jammer dat je naam is weggevallen. Stuur een mailtje naar de beheerder en deze zal hem zeker toevoegen.
    Is altijd gemakkelijk zo kan je indien nodig altijd iets wijzigen in het recept. En ere wie ere toekomt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.