Baklava
2005-12-05- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.4 / 5)
41 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 6 personen:
250 g bloem
- snufje zout
- 190 g boter
- 2 eieren
- 2 eetlepels water
- 250 g gehakte walnoten
- 100 g bruine suiker
- 100 g suiker
- 125 g lichte vloeibare honing
- 4 eetlepels water
- 1 eetlepel citroensap
- bloem om op uit te rollen
Method
Step 1
Bloem met zout in een kom doen, 65 g boter in vlokjes erover verdelen. Met koele handen een kruimeldeeg ervan maken. Stuk voor stuk de eieren en druppelsgewijs het water erdoor kneden. Van het deeg een bal vormen en die met boterhampapier bedekt 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Intussen voor de vulling de overige 125 g boter in een pan verwarmen en dan de gehakte walnoten en bruine suiker erdoor roeren tot de suiker is opgelost. Nu in een ander pannetje de 100 g suiker met de honing zolang verwarmen tot ook deze suiker is opgelost. Vervolgens het citroensap erdoor roeren.
Daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk uitrollen en er rondjes van 20 cm doorsnee uitsteken. De eerste deegplak in een evengrote springvorm doen en iets van de notenvulling erop strijken. Daarop weer een deegplak leggen, weer notenvulling enzovoort, tot vulling en deegplakken op zijn. De bovenste laag moet een deegplak zijn. De helft van het honing-suikermengsel nu uit de baklava gieten en die in een voorverwarmde oven van 180°C (gasstand 3+) 35 minuten bakken.
De baklava uit de vorm halen en op een schaal zetten. De rest van het honing-suikermengsel erop gieten. Het gebak minstens 6 uur laten intrekken, en regelmatig begieten met de honingsiroop, die er uitlekt.
posted by Esmaatje on 01-03-2006
deze heb ik 1 keertje gemaakt..alleen het was zo mislukt..dat ik m niet meer durf te maken!
posted by neshwaha on 21-04-2006
Je kan toch ook gewoon filodeeg gebruiken ipv zelf deeg maken? veel makkelijker
posted by lela*karima on 19-10-2006
jaa indd weet hier iemand hoe dat moet?
zoja, mag ik dan een bereidingswijze van de baklava met filodeeg want ik snap hier helemaal nix van het is slecht uitgelegt.
posted by amina12 on 19-11-2006
het ziet der heerlijk uit tnx
posted by haji123 on 02-01-2012
yammie yammie hoe maak je die siroop van baklava