Loader

Bagrhrir

2006-01-02
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 51
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

51 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients


  • 500 g fijn griesmeel
    200 g boter
    100 g honing
    1 l lauw water
    1 theeglas bloem
    1 volle tl bakkersgist
    2 pakjes bakpoeder

Method

Step 1

Leng het bakpoeder en de bakkersgist aan met een beetje water. Doe het in een grote kom en voeg het griesmeel, de bloem en het lauwe water toe. Meng alles met een mixer totdat er een stroperig beslag ontstaat. Dek het beslag af en laat het ongeveer 30 minuten rusten. Het oppervlak van het beslag moet schuimig worden.

Verwarm een antiaanbakpan. Roer het beslag goed door elkaar en giet een opscheplepel vol in de pan. Verdeel het beslag met de opscheplepel. Bak op een zacht vuur totdat er gaatjes verschijnen in de pannenkoek.

Maak de pannenkoeken los van de pan en leg ze naast elkaar, met de gladde kant naar beneden op een doek om af te koelen. Leg de pannenkoekjes zolang ze nog niet koud zijn niet op elkaar want dan plakken ze aan elkaar.

Smelt de boter in een pan. Voeg de honing toe en meng alles goed door elkaar. Bestrijk de pannenkoekjes met dit mengsel. Serveer de pannenkoekjes direct.

Het beste is met bakken.. Dat als je een pannekoek klaar hebt dat je dan even de pan met water spoelt.. Dan zullen de pannekoeken niet aan de pan blijve plakken.

Deel dit recept met anderen

Comments (14)

  1. posted by prinses nisrin on 02-01-2006

    mmmhhh lekker meid!
    die van mij mislukken wel eens! ik hoop dat deze het wel doet!!!
    wat bedoel je met bakkers gist? bedoel je gist uit een zakje (gedroogde gist)? of verse gist?
    bedankt voor je heerlijke recept! liefs nisrin

  2. posted by ...Nadia... on 05-01-2006

    Ja gedroogde gist of gist uit een zakje dat maak niet zo veel uit:) Enn zekker is die lekker:P

  3. posted by jamila on 11-01-2006

    ik ga het ook ff proberen en hopelijk lukt het

  4. posted by Goegie* on 18-01-2006

    Deze heb ik niet geprobeerd! Ik heb het echt opgegeven, zo vaak geprobeert, NOOIT gelukt!

  5. posted by asi on 07-04-2006

    Heey nadia hoe bedoel je 200 G boter bedoel je erin doen of als het klaar is erop smeren??

  6. posted by gelderse on 08-08-2006

    Besmeer het met abrikozen jam en strooi er wat cocos over.

  7. posted by soulfa on 09-12-2007

    Ze zijn echt mislukt, heb ze zojuist gemaakt. Geen gaatje te bekennen he precies het recept opgevolgd.
    Jammer

  8. posted by kauthar on 18-12-2007

    ik heb ze ook duizend keer geprobeerd lukt echt nooit!!! wat is het geheim toch!!!????????????

  9. posted by Roweila on 21-04-2009

    ik zla mij moeder voor julile vragen ik zal geen geheimpje bewaren

  10. posted by sadiye on 23-04-2009

    ok 😀 we w8ten het geduldig af

  11. posted by riz on 16-09-2009

    Geheim zit hem in de steelpan die je gebruikt. Je moet zo veel mogelijk steelpannen proberen, totdat het lukt! Ik heb al mijn steelpannen geprobeerd (van tefal tot bk) en weet je waar elbaghrir wel in gelukt was: in een aangekraste oude steelpan!!Dus die ga ik nooit weggooien, haha

  12. posted by riz on 16-09-2009

    Geheim zit hem in de steelpan die je gebruikt. Je moet zo veel mogelijk steelpannen proberen, totdat het lukt! Ik heb al mijn steelpannen geprobeerd (van tefal tot bk) en weet je waar elbaghrir wel in gelukt was: in een aangekraste oude steelpan!!Dus die ga ik nooit weggooien, haha

  13. posted by sadiye on 16-09-2009

    hahaha dankjwel riz grappig 😀

  14. posted by latifa2727 on 27-10-2010

    In een blender, 4 marokkaans teeglazen (die kleine) water, 3 teeglazen fijn griesmeel, snufje zout, 1 zakje vanille suiker, en 1 zakje bakpoeder, paar minuten laten draaien en 2-3 minuuten laten rijzen (ja, je leest het goed 2-3 minuuten!!! )
    De beghrir in een ingevet panenekoekpan bakken.

    Ps: ik heb het meerdere malen gemaakt en het lukt altijd, is snel klaar, en ook lekker met gesmolten boter+honing

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.