Bachkito
2005-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 800 gram boter
* 500 gram griessuiker
* 1 kilogram meel
* 12 eieren (gescheiden eiwitten en eierdooiers)
* 1 eetlepel citroensap
* 500 gram gemalen amandelen (amandelspijs)
* 2 zakjes droge gist
* Jam naar keuze
* 100 gram griessuiker
Method
Step 1
Meng de boter met de griessuiker. Voeg de eierdooiers, citroensap en gist toe. Voeg daar steeds een beetje voor beetje meel toe en meng het geheel tot een deeg.
Maak van het deeg kleine balletjes. Meng een beetje van de eiwitten met de gemalen amandelen, zodat de amandelen aan elkaar vast blijven plakken. Maak een kleine kuil in het midden van de balletjes en stop daar een beetje van het amandelmengsel. Zet de koekjes in de oven tot ze goudbruin worden en laat ze daarna afkoelen.
Meng de jam met de griessuiker op een laag vuur en giet het in de kuiltjes van de balletjes.
posted by Rzinia on 28-10-2005
je hebt wel mooie recepten hoor
posted by sofia on 29-10-2005
hoi Samyrah
wat is griessuiker
en er staat amandelen en tussen 2 haakjes amandelspijs moet het allebij
zien er lekker uit
posted by Samyrah on 30-10-2005
Het originele recept is met gewone gemalen amandelen, maar mijn vriendin heeft amandelspijs gebruikt en dat kwam lekkerder.
Griessuiker is gewone witte suiker.
posted by 311276 on 30-11-2005
ik heb deze koekjes gemaakt, maar voordat ze de oven ingingen waren ze hoog en toen ze eruit kwamen waren ze zo plat als een dubbeltje. Weet iemand hoe dit komt?
posted by 311276 on 28-12-2005
Waarom heb ik nog steeds geen antwoord gekregen op mijn vraag? Please antwoord mij snel.
posted by elmira01 on 09-01-2006
is 800 gram boter niet een beetje veel?
posted by 311276 on 18-01-2006
denk je dat het daar aan ligt? Zo ja hoeveel moet ik dan gebruiken?
posted by MADAME CUISINE on 19-01-2006
Salaam,
Samyrah zegt dat griessuiker witte suiker is, maar dat klopt niet!
Griessuiker is donkere suiker.
posted by MADAME CUISINE on 19-01-2006
Wacht even, ik neem mijn woorden terug.
Ik ken alleen bruine griessuiker, maar ik heb het even opgezocht via het internet en er bestaat ook witte griessuiker, maar in de winkels is het bijna niet te krijgen.
Misschien wel in reformzaken.
Sorry, Samyraah!
posted by hannan on 26-03-2006
hoi.ik wil die koekjes ook gaan maken.Maar is het erg als ik het aantal van ingriedienten door de helf doe?
posted by assia7 on 05-03-2010
hooii, dit zijn best lekkere recepten hoor..!!!
( laye3tik seha )