Loader

Bachkito

2005-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 800 gram boter
    * 500 gram griessuiker
    * 1 kilogram meel
    * 12 eieren (gescheiden eiwitten en eierdooiers)
    * 1 eetlepel citroensap
    * 500 gram gemalen amandelen (amandelspijs)
    * 2 zakjes droge gist
    * Jam naar keuze
    * 100 gram griessuiker

Method

Step 1

Meng de boter met de griessuiker. Voeg de eierdooiers, citroensap en gist toe. Voeg daar steeds een beetje voor beetje meel toe en meng het geheel tot een deeg.

Maak van het deeg kleine balletjes. Meng een beetje van de eiwitten met de gemalen amandelen, zodat de amandelen aan elkaar vast blijven plakken. Maak een kleine kuil in het midden van de balletjes en stop daar een beetje van het amandelmengsel. Zet de koekjes in de oven tot ze goudbruin worden en laat ze daarna afkoelen.

Meng de jam met de griessuiker op een laag vuur en giet het in de kuiltjes van de balletjes.

Deel dit recept met anderen

Comments (11)

  1. posted by Rzinia on 28-10-2005

    je hebt wel mooie recepten hoor

  2. posted by sofia on 29-10-2005

    hoi Samyrah
    wat is griessuiker
    en er staat amandelen en tussen 2 haakjes amandelspijs moet het allebij
    zien er lekker uit

  3. posted by Samyrah on 30-10-2005

    Het originele recept is met gewone gemalen amandelen, maar mijn vriendin heeft amandelspijs gebruikt en dat kwam lekkerder.
    Griessuiker is gewone witte suiker.

  4. posted by 311276 on 30-11-2005

    ik heb deze koekjes gemaakt, maar voordat ze de oven ingingen waren ze hoog en toen ze eruit kwamen waren ze zo plat als een dubbeltje. Weet iemand hoe dit komt?

  5. posted by 311276 on 28-12-2005

    Waarom heb ik nog steeds geen antwoord gekregen op mijn vraag? Please antwoord mij snel.

  6. posted by elmira01 on 09-01-2006

    is 800 gram boter niet een beetje veel?

  7. posted by 311276 on 18-01-2006

    denk je dat het daar aan ligt? Zo ja hoeveel moet ik dan gebruiken?

  8. posted by MADAME CUISINE on 19-01-2006

    Salaam,
    Samyrah zegt dat griessuiker witte suiker is, maar dat klopt niet!
    Griessuiker is donkere suiker.

  9. posted by MADAME CUISINE on 19-01-2006

    Wacht even, ik neem mijn woorden terug.
    Ik ken alleen bruine griessuiker, maar ik heb het even opgezocht via het internet en er bestaat ook witte griessuiker, maar in de winkels is het bijna niet te krijgen.
    Misschien wel in reformzaken.
    Sorry, Samyraah!

  10. posted by hannan on 26-03-2006

    hoi.ik wil die koekjes ook gaan maken.Maar is het erg als ik het aantal van ingriedienten door de helf doe?

  11. posted by assia7 on 05-03-2010

    hooii, dit zijn best lekkere recepten hoor..!!!
    ( laye3tik seha )

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.