Aspergequiche
2008-10-05- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gr witte asperges halfgaar gekookt.
5 eieren
1 bakje ricotta van 200 ml uitgelekt in zeef
150 gr geraspte Parmezaanse kaas
4 vellen diepvriesfilodeeg, ontdooid
30 gr gesmolten boter
Method
Step 1
klop de eieren los en meng met de ricotta, helft van de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd elk vel filodeeg in 4 vierkanten en bestrijk 12 vierkanten dun met boter. Stapel telkens 3 met boter bestreken velletjes deeg op elkaar. Dek af emet een onbestreken velletjes. Bedek de bodem van 4 kleine quiche vormpjes met de filostapeltjes en druk licht aan. Schenk de vormpjes bijna vol met het eimengsel en verdeel de asperges erover. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak ze in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.