Loader

Arabische lamsragoût

2005-10-28
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500g lamslappen in stukken gesneden
    - 1 el bloem
    - zout
    - paprikapoeder(mild)
    - 2 uien, gesnipperd
    el olie
    - mespunt kaneel
    - 250 g gedroogde abrikozen, geweekt
    - plukje saffraandraadjes
    - suiker
    - 1 el oranjebloesemwater of rozenwater
    - 400g rijst(geen snelkook)
    - mespunt scherpe paprikapoeder of cayennepeper .

Method

Step 1

Ga als volgt te werk

1. Haal het vlees door mengsel van bloem, zout en paprikapoeder.

2. Verhit 2 el olie in de braadpan en bak het vlees met het grootste deel van uien in hete olie op zacht vuur aan alle kanten bruin.

3. Stuif de kaneel erover.

4. Maak de saffraandraadjes even aan met lauw warm water en voeg toe aan vlees en laat meefruiten.

5. Giet zoveel warm water bij vlees dat het net onder staat.

6. Laat vlees 1+1/2 - 2 uur, stoven.

7. Voeg dan de geweekte abrikozen, een snufje suiker en het oranjebloesemwater eraan toe en laat nog eens 45 min. stoven.

8. Verhit rest van olie en fruit overgebleven uien hierin goudbruin.

9. Voeg rauwe rijst toe, roer even goed door.

10. Voeg zoveel water toe dat de rijst onder staat en laat deze met paprikapoeder en zout gaar koken.

11. Doe de rijst op een voorverwarmde schaal en serveer daarover lamsgragoût.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.