Arabische lamsragoût
2005-10-28- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500g lamslappen in stukken gesneden
- 1 el bloem
- zout
- paprikapoeder(mild)
- 2 uien, gesnipperd
el olie
- mespunt kaneel
- 250 g gedroogde abrikozen, geweekt
- plukje saffraandraadjes
- suiker
- 1 el oranjebloesemwater of rozenwater
- 400g rijst(geen snelkook)
- mespunt scherpe paprikapoeder of cayennepeper .
Method
Step 1
Ga als volgt te werk
1. Haal het vlees door mengsel van bloem, zout en paprikapoeder.
2. Verhit 2 el olie in de braadpan en bak het vlees met het grootste deel van uien in hete olie op zacht vuur aan alle kanten bruin.
3. Stuif de kaneel erover.
4. Maak de saffraandraadjes even aan met lauw warm water en voeg toe aan vlees en laat meefruiten.
5. Giet zoveel warm water bij vlees dat het net onder staat.
6. Laat vlees 1+1/2 - 2 uur, stoven.
7. Voeg dan de geweekte abrikozen, een snufje suiker en het oranjebloesemwater eraan toe en laat nog eens 45 min. stoven.
8. Verhit rest van olie en fruit overgebleven uien hierin goudbruin.
9. Voeg rauwe rijst toe, roer even goed door.
10. Voeg zoveel water toe dat de rijst onder staat en laat deze met paprikapoeder en zout gaar koken.
11. Doe de rijst op een voorverwarmde schaal en serveer daarover lamsgragoût.