Loader

Appelschuimtaart

2008-02-19
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Korstdeeg:
    225 gram bloem
    150 gram zachte roomboter
    11/2 eetlepel water
    mespuntje zout
    Voor de vulling:
    750 gram goudreinetten
    citroenrasp en sap van 1 hele citroen
    100 gram bruine basterdsuiker
    3 eierdooiers
    50 gram ijskoude boter, in blokjes
    scheutje water
    bloem om te bestuiven
    Voor de meringue:
    3 eiwitten
    75 gram witte basterdsuiker
    snufje zout

Method

Step 1

Let op: Deeg 1 dag van te voren maken. Het deeg moet eerst 24 uur in de koelkast rusten.
Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze klein. Doe in een pan samen met de citroenschil en het sap van de citroen en een paar eetlepels water. Breng aan de kook en laat garen tot een moes.

Pureer met de staafmixer. Zet terug op het vuur, breng weer tegen de kook aan, en breng op smaak met de suiker en wat kaneel. Roer één voor één de dooiers erdoor en gelijk daarna de boterblokjes.

Doe de ingrediënten voor het deeg in een mengkom en wrijf tussen de vingers door tot een bal ontstaat. Pah het deeg in folie en leg in de koelkast gedurende 24 uur. (hierdoor wordt het minder taai).

Haal 1 uur van tevoren uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak, en bekleed een licht beboterde springvorm van 24 centimeter.

Prik de bodem in met een vork om rijzen te voorkomen. Zet de vorm terug in de koelkast gedurende 1 uur om te rusten. Leg er daarna een stuk aluminiumfolie op en verspreidde peulvruchten erover zodat het deeg niet opbolt.

Bak 10 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. Haal de vorm uit de oven en zet deze alvast op 175 graden.

Verwijder de bonen en de folie en doe de appelmoes in de vorm.

Plaats gedurende 30 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en zet deze nu op 100 graden.

Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije beslagkom tot slappe pieken ontstaan.

Voeg al kloppend de suiker toe. Doe in een spuitzak en bedek de appelmoestaart met kleine pieken meringue.

Bak gedurende 40 minuten tot het schuim stijf is en verhoog de temperatuur dan tot de meringue begint te kleuren.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.