Appelkoeken
2005-12-01- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.7 / 5)
18 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 2 appels
Suiker en kaneel
80 gr zelfrijzend bakmeel (of 80 gr bloem met een beetje bakpoeder)
1 ei
50 ml melk
Boter om te bakken
Method
Step 1
Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Snijd ze in plakken en bestrooi die met suiker en kaneel. Meng meel, ei en melk tot een beslag en doop hierin de appelschijven.
Zorg dat ze goed onder het beslag zitten en bak ze in de verhitte boter in een koekenpan goudbruin.
Deze koeken zijn een soort appelbeignets, maar dan heel simpel en snel. Heb je dus onverwacht bezoek, dan is dit snel gemaakt. Let wel op met kinderen (en voor jezelf :P), na het bakken is de appel aan de binnenkant heeel heet!!
posted by chefkokkin on 01-12-2005
mmmmmmmmmmmmlekker morgen Incha Allah meteen proberen
posted by prinses nisrin on 01-12-2005
lieverd bedankt voor je recept! dat is zeker snel! liefs nisrin
posted by ellouisa on 02-12-2005
๐ graag gedaan hoor. En chefkokkin laat me weten hoe ze geworden zijn he?
posted by Rzinia on 02-12-2005
ik zou het ook wel willen weten, hoewel ik wel denk dat het smaakt want je bent een kei in koken ๐
posted by miss france on 05-12-2005
ziet er heerlijk uit, ga ze zeker proberen incha allah…thanx
posted by ellouisa on 05-12-2005
๐ dankjewel dames
posted by karima on 29-12-2005
ziet er delicious uit k ga ze insa allah met nieujaar uitpoberen;)
posted by ellouisa on 30-12-2005
is goed karima, laat me weten hoe het geworden is
posted by nicjah on 05-12-2006
hoi lijkt op appelbeignet ..of is ut dat ook??
๐
posted by ellouisa on 06-12-2006
ja soort van ๐
posted by Miss Sweety on 20-05-2007
eindelijk heb ik de recept gevonden ik ben die kwijt geraakt dank je wel meid!!
posted by ilham_ on 29-09-2007
ze zijn heerlijk en heel makkelijk te maken bedankt ellouisa
posted by amiratje on 20-02-2009
Hoi, ze zijn zeker heerlijk! Thanx
posted by missy_nawal on 04-09-2009
Hey, ik heb ze vandaag gemaakt voor na het magreb eten. TnQS voor t recept meid.