Appelcakjes
2007-08-28- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
16 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 50grammargarine of boter
100 gram suiker
zout
2eiren
2eetlepelshalfvolle melk
100gram zelfrijzend bakmeel (kan ook gewoon bloemmeel)
1appel
een beetje kaneel
citroen uit flesje
Method
Step 1
Je zet klaar:oven, mixer, houten lepel, beslagkom, zeef, keukenpapier, mesje en papieren vormpjes
Verwarm de oven op 175.
Klop de boter met de mixer of houtenlepel tot het romig word.
Voeg de suiker en een snufje zout erbij, klop tot het suimig word.
Voeg de eieren toe en klop ze erdoor heen.
Doe de melk er bij en klop dat er ook door heen.
Meet de meel af en zeef het in de kom.
Klop het meel erdoorheen.
Was de rozijnen laat goed uitlekken.
Meng de appel, rozijnen met de kaneel snij de appel in kleine stukjes.
Schep dit door het deeg.
Vul de papieren vrompje met het deeg en en de citroensap.
Bak de cakejes +-20minboven het midden van de oven tot ze goudbruinzijn.
Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen
lekker voor feesten of voor je zelf
je kunt ook de rozijnene en kaneel weg laten en allen appel in doen
posted by amientje on 28-08-2007
ik bedoel schuimig
posted by amientje on 28-09-2007
die andere appelcakjes zien er anders uit dan deze.
heel erg anders