Appelcaketaart
2008-06-06- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 8
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(2 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 4 appels,
5 lepels suiker,
140 gram suiker,
160 gram meel,
150 gram gesmolten roomboter,
4 eieren,
1 zakje bakpoeder,
2 eetlepels kaneel ,
springvorm van 27 cm.
Method
Step 1
4 appels geschild en in schijfjes gesneden, de kaneel erdoorheen strooien en zet het aan de kant.
Doe de suiken in een pannetje en laat het smelten tot het caramel word en giet het in draaiende beweging in de springvorm die inmiddels bekleed is met bakpapier.
Leg de appelschijfjes gerangschikt in de springvorm. breek nu de eieren in een kom en doe de suiker erbij en roer met de mixer tot een dikke brij en doe dan de boter erbij en de meel en bakpoeder en roer zachtjes met de mixer tot alles gemengd is.
Giet het beslag vervolgens over de appelschijfjes en doe de taart in de voorverwarmde oven op 150 graden ongeveer een uur.
Stort de taart als het afgekoeld is op en mooie taartschaal op zijn kop, dus onderste boven, die appelschijfjes geeft een mooi effect samen met de caramel.
succes...
posted by asma1977 on 30-01-2009
Lekker !
posted by ummsalman on 06-03-2009
ik heb m meerdere keren gemaakt, maar die glazuur wordt niet zoasl je zegt bij mij tenminste. Het lijkt dan net alsof de appel gewoon glimmerig is(ziet er niet echt mooi uit) Dus niet asl wt je beschrijft dat je mooie circels ziet. Misschien doe ik wat fout?>
posted by lella couzina on 18-03-2009
je doet toch geen water bij de suiker ?ummsalman
? want dan mislukt het.
posted by sadiye on 18-03-2009
hmm lekker