Loader

Appelcaketaart

2008-06-06
  • Servings: 8
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 appels,
    5 lepels suiker,
    140 gram suiker,
    160 gram meel,
    150 gram gesmolten roomboter,
    4 eieren,
    1 zakje bakpoeder,
    2 eetlepels kaneel ,
    springvorm van 27 cm.

Method

Step 1

4 appels geschild en in schijfjes gesneden, de kaneel erdoorheen strooien en zet het aan de kant.

Doe de suiken in een pannetje en laat het smelten tot het caramel word en giet het in draaiende beweging in de springvorm die inmiddels bekleed is met bakpapier.

Leg de appelschijfjes gerangschikt in de springvorm. breek nu de eieren in een kom en doe de suiker erbij en roer met de mixer tot een dikke brij en doe dan de boter erbij en de meel en bakpoeder en roer zachtjes met de mixer tot alles gemengd is.

Giet het beslag vervolgens over de appelschijfjes en doe de taart in de voorverwarmde oven op 150 graden ongeveer een uur.

Stort de taart als het afgekoeld is op en mooie taartschaal op zijn kop, dus onderste boven, die appelschijfjes geeft een mooi effect samen met de caramel.

succes...

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by asma1977 on 30-01-2009

    Lekker !

  2. posted by ummsalman on 06-03-2009

    ik heb m meerdere keren gemaakt, maar die glazuur wordt niet zoasl je zegt bij mij tenminste. Het lijkt dan net alsof de appel gewoon glimmerig is(ziet er niet echt mooi uit) Dus niet asl wt je beschrijft dat je mooie circels ziet. Misschien doe ik wat fout?>

  3. posted by lella couzina on 18-03-2009

    je doet toch geen water bij de suiker ?ummsalman
    ? want dan mislukt het.

  4. posted by sadiye on 18-03-2009

    hmm lekker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.