Loader

Appelcake met geschaafde amandelen

2011-01-31
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *3 grote eieren
    *3 flinke appels (Jonagold of zo)
    *150 gram suiker
    *120 gram bloem
    *1 volle theelepel bakpoeder
    *4 eetlepels zonnebloemolie
    *een mespuntje kaneel (of wat vanille)
    *geschaafde amandelen
    *naar smaak caramelsaus en/of kaneelijs

Method

Step 1

Mix de eieren met de suiker en het kaneelpoeder (of een paar druppels vanille-essence.
Roer er de zonnebloemolie doorheen.
Zeef de bloem en het bakpoeder er overheen en schep er doorheen.
Doe het cakebeslag in een beboterde en met bloem bestoven lage ronde bakvorm (of bekleed de bakvorm met bakpapier).
Verdeel daaroverheen de geschilde, van klokhuizen ontdane en in partjes gesneden appels.
Bestrooi het geheel met de geschaafde amandelen en zet de appelcake in de voorverwarmde oven.
Bak ongeveer 20 minuten.
Haal uit de oven en laat de cake helemaal afkoelen alvorens `m uit de vorm te halen.

ik zelf spuit er slagroom op en plus een beetje kaneel op die slagroom dat is heel erg lekker dames kom op uitproberen πŸ˜›
het receptje is van AMBER πŸ˜‰

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by amber20 on 03-02-2011

    sadiye,
    kan je ook een link plaatsen naar mijn weblog waar je het recept vandaan hebt?

    groetjes,
    AMBER

  2. posted by sadiye on 03-02-2011

    hoi amber deze recept is van jouw toch? is heel erg lekker ik had deze cake een tijdje terug gemaakt uit jouw site ik kon hem niet meer terugvinden waarom ga jij je site sluiten eigenlijk πŸ™ ok ik stuur jouw de site waar ik het heb gevonden http://www.smulweb.nl/1370858/koken/recept/Appelcake-met-geschaafde-amandelen
    En wat is jouw nieuwe site jij heb echt hele lekkere recepten πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

  3. posted by amber20 on 04-02-2011

    Nee hoor, mijn smulwebpagina is niet gesloten.
    De meeste recepten staan op mijn eerste site en vandaar plaats ik ze soms ook bij Smulweb.
    Mijn eerste weblog is:
    http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/

    groetjes,
    AMBER
    p.s.: je mag alle recepten best wel gebruiken hoor

  4. posted by koken20 on 04-02-2011

    hmm ik ga deze denk ik zo proberen ff kijke of ik alles in huis heb…
    bedankt voor het recet amber/sadiye πŸ™‚

  5. posted by koken20 on 04-02-2011

    ik wil hem nu maken maar op hoeveel graden moet de over

  6. posted by sadiye on 04-02-2011

    hoi koken20 ik bak hem op 160 C onderste rek

  7. posted by sadiye on 04-02-2011

    koken20 ben jij deze cake nu aan het maken laat ons weten a u b

  8. posted by koken20 on 05-02-2011

    haaii,
    ja ik heb hem gisteren gemaakt,,op 160 graden,hij was echt lekker,alleen de cake was een beetje te nat maar dat zal wel aan mij liggen πŸ˜› bedankt voor het recept,deze ga ik in mijn kookboek schrijven voor de volgende keren πŸ˜‰

  9. posted by sadiye on 05-02-2011

    πŸ˜€ nat? het water komt van de appels is normaal heb je er slagroom op gespoten is egt lekker he πŸ˜€

  10. posted by koken20 on 05-02-2011

    ja is echt vochtig…
    nee k hou niet echt van slagroom met appeltaart me ma wel hehe cake is lekker ja πŸ™‚

  11. posted by sadiye on 05-02-2011

    amber op deze site staan jouw recepten ook op http://www.xead.nl/vervolg-van-marokkaanse-koekjes

  12. posted by amber20 on 05-02-2011

    Ja, ik weet het……er zijn veel mensen die de recepten van mijn weblog of van mijn smulwebpagina halen en ze dan ergens anders plaatsen.
    Tja, wat doe je er aan?

    groetjes,
    AMBER

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.