Appelcake met geschaafde amandelen
2011-01-31- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *3 grote eieren
*3 flinke appels (Jonagold of zo)
*150 gram suiker
*120 gram bloem
*1 volle theelepel bakpoeder
*4 eetlepels zonnebloemolie
*een mespuntje kaneel (of wat vanille)
*geschaafde amandelen
*naar smaak caramelsaus en/of kaneelijs
Method
Step 1
Mix de eieren met de suiker en het kaneelpoeder (of een paar druppels vanille-essence.
Roer er de zonnebloemolie doorheen.
Zeef de bloem en het bakpoeder er overheen en schep er doorheen.
Doe het cakebeslag in een beboterde en met bloem bestoven lage ronde bakvorm (of bekleed de bakvorm met bakpapier).
Verdeel daaroverheen de geschilde, van klokhuizen ontdane en in partjes gesneden appels.
Bestrooi het geheel met de geschaafde amandelen en zet de appelcake in de voorverwarmde oven.
Bak ongeveer 20 minuten.
Haal uit de oven en laat de cake helemaal afkoelen alvorens `m uit de vorm te halen.
ik zelf spuit er slagroom op en plus een beetje kaneel op die slagroom dat is heel erg lekker dames kom op uitproberen π
het receptje is van AMBER π
posted by amber20 on 03-02-2011
sadiye,
kan je ook een link plaatsen naar mijn weblog waar je het recept vandaan hebt?
groetjes,
AMBER
posted by sadiye on 03-02-2011
hoi amber deze recept is van jouw toch? is heel erg lekker ik had deze cake een tijdje terug gemaakt uit jouw site ik kon hem niet meer terugvinden waarom ga jij je site sluiten eigenlijk π ok ik stuur jouw de site waar ik het heb gevonden http://www.smulweb.nl/1370858/koken/recept/Appelcake-met-geschaafde-amandelen
En wat is jouw nieuwe site jij heb echt hele lekkere recepten π π π
posted by amber20 on 04-02-2011
Nee hoor, mijn smulwebpagina is niet gesloten.
De meeste recepten staan op mijn eerste site en vandaar plaats ik ze soms ook bij Smulweb.
Mijn eerste weblog is:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/
groetjes,
AMBER
p.s.: je mag alle recepten best wel gebruiken hoor
posted by koken20 on 04-02-2011
hmm ik ga deze denk ik zo proberen ff kijke of ik alles in huis heb…
bedankt voor het recet amber/sadiye π
posted by koken20 on 04-02-2011
ik wil hem nu maken maar op hoeveel graden moet de over
posted by sadiye on 04-02-2011
hoi koken20 ik bak hem op 160 C onderste rek
posted by sadiye on 04-02-2011
koken20 ben jij deze cake nu aan het maken laat ons weten a u b
posted by koken20 on 05-02-2011
haaii,
ja ik heb hem gisteren gemaakt,,op 160 graden,hij was echt lekker,alleen de cake was een beetje te nat maar dat zal wel aan mij liggen π bedankt voor het recept,deze ga ik in mijn kookboek schrijven voor de volgende keren π
posted by sadiye on 05-02-2011
π nat? het water komt van de appels is normaal heb je er slagroom op gespoten is egt lekker he π
posted by koken20 on 05-02-2011
ja is echt vochtig…
nee k hou niet echt van slagroom met appeltaart me ma wel hehe cake is lekker ja π
posted by sadiye on 05-02-2011
amber op deze site staan jouw recepten ook op http://www.xead.nl/vervolg-van-marokkaanse-koekjes
posted by amber20 on 05-02-2011
Ja, ik weet het……er zijn veel mensen die de recepten van mijn weblog of van mijn smulwebpagina halen en ze dan ergens anders plaatsen.
Tja, wat doe je er aan?
groetjes,
AMBER