Appel-rozijnen cake
2005-11-13- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.3 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 5 grote appels
125 gr zachte boter
125 gram suiker
3 eieren
klein beetje zout (tl)
en halve citroen geraspt (alleen de schil)
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
100 ml lauwe melk
150 gram rozijnen
2 lepels kaneel
Method
Step 1
doe de meel in een kom, en doe er de boter, suiker eieren, zout, citroenschil, bakpoeder, en de melk erbij, en haal dit goed met mekaar door.
schil de appels en snij ze in kleine dunne stukkken en meng je ze met de kaneel.
Als je de beslag goed hebt gemengd, moet er een stevige beslag ontstaan, die doe je in een ingevette bakvorm van ongeveer 28 cm.Ik heb 26 gebruikt, daar doe je dan de partjes ingesneden appels in en strooi er een paar rozijnen overheen.
oven voorverwarmen op 200 graden 15 min. en als je de appeltaart erin doet dan deze op 180 graden verder laten bakken.
eet smakelijk
posted by ellouisa on 14-11-2005
Ziet er lekker uit!
posted by Samyrah on 26-11-2005
Ziet er goed uit!! Ben gek op gebak met appel!
posted by miss france on 27-11-2005
hij zit in de oven ben benieuwd
posted by miss france on 30-11-2005
hij is echt heerlijk..bedankt voor je recept
posted by chefkokkin on 01-12-2005
graag gedaan zuster…….
posted by Sihampje on 26-02-2007
ik heb hem vandaag gemaakt, maar de beslag is plakkerig bij mij het blijft plakken aan de mixer, ik heb toen 1 eitje bij gedaan en toen werd het soepeler! wat had ik moeten doen of wat moet ik de volgende keer doen volgens jullie?
x Sihampje
posted by Sihampje on 26-02-2007
soorry was niet voor de taart bedoeld!!!
mijn excusses
posted by rabiaa on 13-11-2008
ik heb da ook al eens gemaakt heel lekker
posted by sadiye on 10-09-2009
allah allah ziet er heerlijk uit zeg 😀