Loader

Apfelstrudel met fotos

2005-10-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Apfelstrudel (of appelstrudel) is een traditionele Oostenrijkse gebaksoort, die vooral erg populair is in Wenen. Apfelstrudel bestaat uit zeer dun deeg, plakjes appel en rozijnen.

Ingredients

  • - Bladerdeeg of  la pâte feuilleté ( zelf gemaakt)
    - 1glas rozijnen
    - 1/2 glas suiker
    - 1el kaneel
    appels gesneden
    - 1 ei

Method

Step 1

Zie je de foto's:

1: Vulling: men ingrediënten met elkaar




2: Deeg beboteren



3: Vulling aan de zijkant plaatsen



4: vouw het deeg om de vulling, en snee een paar openingen aan de bovenkant



5: bestrijken met losgeklopte eidooier (met paar druppels water).



6: hier het resultaat, eet smakelijk 

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by chefkokkin on 17-10-2005

    echt heerlijk, welke bladerdeeg gebruik je hiervoor?

  2. posted by Goegie* on 18-10-2005

    mmmmmmmhh ziet dat er lekker uit seg!

  3. posted by ladie_perfect on 18-10-2005

    Kan je ook gewoon die bladerdeeg kopen in de winkel.

  4. posted by MADAME CUISINE on 18-10-2005

    Je kan ook bladerdeeg uit de winkel kopen. Je kan dan de plakjes met een deegroller, aan elkaar vast maken.
    Maar eigen deeg is lekkerder.
    Klik op de link hierboven aan het recept van oemnizar en dan zie je een hele beschrijving van het deeg.

  5. posted by oemnizar on 18-10-2005

    ja dames, het is echt lekker, je kan ook gewoon bladerdeeg kopen maak niet uit welke merk is dat, of kan je hem zelf maken.

    Nou dames succes.
    Groetjes

  6. posted by ikram on 07-05-2006

    ik krijg die bescrijving niet van die deeg het doet het niet bij mij :(:(

  7. posted by Nassira078 on 16-07-2006

    bij mij ook niet 🙁 ik zou het zo graag willen proberen.. wie kan me helpen ??
    🙁

  8. posted by fati on 11-08-2006

    salaamoeykoem
    het ziet er echt heerlijk uit kan je mij de juiste recepten geven van die deeg aub want ik klik op die en het lukt ni,,,alvast bedankt

  9. posted by Hind on 19-09-2006

    Salam. Het ziet er heerlijk uit. Ik zou het graag maken voor in Ramadan, maar als ik op die link klik krijg ik een foutmelding. LIeve, lieve, lieve Madame Cuisine, zou je het recept van dat deeg willen plaatsen. Bousa Hind

  10. posted by MADAME CUISINE on 19-09-2006

    Slm, ik heb het recept niet geplaatst.
    Maar ik zal als ik thuis ben, mijn recept opzoeken van het deeg en dan plaatsen, ok?!!

    Als ik het vergeten ben, moet je me maar een berichtje sturen, ok?

  11. posted by MADAME CUISINE on 21-09-2006

    ik heb zelf geen foto, dus ik plaats hier een recept van het deeg en van de vulling:

    200 gram tarwebloem. (en wat extra voor het bewerken)
    2 eetlepels olie
    1 ei
    1 dl water.

    Voor de vulling:
    1 citroen
    1,5 kilo appels
    75 gram suiker
    1 of 2 theelepels kaneel
    75 gehakte amandelen
    150 gram, geweekte en uitgelekte rozijnen
    125 gram paneermeel of geschaafde amandelen

    EXTRA:
    75 gram gesmolten boter

    Hoe maak je het DEEG:

    meel zeven en met de olie, het ei en het water vermengen. Zeker 10 minuten kneden tot een gl;ad en elastisch deeg.
    Eventueel nog wat water of bloem toevoegen.

    Een bal maken van het deeg en afdekken, 30 minuten in de koelkast zetten.

    Vulling:
    citroenschil raspen, en uitpersen, deze samen vermengen.
    Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
    en door het citroensap roeren.

    De suiker en de kaneel mengen en ,et de amandelen en de rozijnen aan de appels toevoegen, alles voorzichtig mengen.

    DEEG:

    Heel weing meel op je aanrecht strooien en het deeg flinterdum uuitrekken, met je handen of deegroller.

    Het deeg met de helft van de gesmolten boter bestrijken.

    Oven voorverwarmen op 200 graden.

    De geschaafde amandelen (of als je paneermeel gebruikt) paneermeel, en het appelmengsel over het deeg verdelen.

    het deeg een beetje oprollen, en dan de zijkanten naar binnen vouwen. En dan verder oprollen

    Bestrijken met de rest van de boter, en eventueel met eigeel. Inkepingen / maken met een scherp mes

    Ongeveer 50 minuten in de oven.

  12. posted by MADAME CUISINE on 21-09-2006

    ooh ja, je kan ook gehakte walnoten, pistache erdoorheen doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.