Amlou – extra ingrediënten
2015-05-25- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: ongeveer 1kg
- Servings: veel
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 60m
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Amlou is een mengsel van Arganolie, amandelen en honing en wordt gezien als een ware delicatesse. Het is niet alleen erg lekker, maar vooral ook gezond. Ideaal voor op toast, broodbeleg of op pannekoeken. Amlou is bovendien snel klaar te maken en is voor langere tijd te bewaren.
Mijn versie van amlou bestaat uit meer ingrediënten.
Ingredients
- 250g Amandelen
- 250g sesam
- 250g lijnzaad
- 1 tl venkel
- 2 theeglazen arganolie (of olijfolie)
- 500g honing
Method
Step 1
Amandelen, sesam en lijnzaad roosteren.
Step 2
Amandelen, sesam, lijnzaad en venkel in de keukenmachine fijn malen. Daarna goed mengen met elkaar.
Step 3
Voeg argan(olijf)olie en honing aan de rest, goed mengen tot dat het een soort past wordt.
posted by Touria Chanhih on 28-05-2015
Bouteib Chanhih Papa dit is wat je bedoelde toch?
posted by Touria Chanhih on 28-05-2015
Bouteib Chanhih Papa dit is wat je bedoelde toch?