Amandelspijs koekjes
2007-10-10- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(2.8 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- een pakje kant en klaar gekochte amandelspijs bijv.van Baukje ( in de supermarkt bij de bakproducten)
Je kunt het ook kopen in winkels waar men noten verkoopt of op de markt bij een notenkraam.
1 eigeel
een beetje suiker
voor decoratie bijvoorbeeld wat amandelen of van die gekleurde geconfijte vruchtjes
Method
Step 1
BISMILLAH
meng de eierdooier met het amandelspijs, maak er een rol van met een doorsnee zo groot als een euromunt
rol deze door wat suiker en snijd er dunne plakje van ongeveer 1/2 cm dik.
druk er een amandel of vruchtje op ( kan ook zonder)
en bak ze ongeveer een 10 à 15 minuten in de oven
Het recept stond vroeger op de verpakking van de amandelspijs van Baukje. Weet niet of dat nog zo is
posted by Samira82 on 16-01-2008
Dit lijkt me eerlijk gezegd niet echt zo lekker want dan eet je alleen amandelspijs. In bladerdeeg vind ik het wel lekker
posted by kadilin on 16-01-2008
Smaken verschillen natuurlijk, maar echt ze zijn lekker. Iedereen vindt ze lekker! Ook in de pattiserie hier in Oujda koop je bijna soortgelijke koekjes. Als je eens in de buurt bent, kom maar langs ga ik ze voor je maken hahaha MARHABAN